Πώς να καθαρίσετε τα ασύρματα ακουστικά χωρίς να τα καταστρέψετε

Πώς να καθαρίσετε τα βρώμικα, με ίχνη κεριού, ασύρματα ακουστικά σας να φαίνονται ολοκαίνουργια, χωρίς όμως να τα καταστρέψετε;

Εάν έχετε τα ασύρματα ακουστικά σας για αρκετή ώρα στα αυτιά σας, το πιθανότερο είναι ότι τα AirPods θέλουν καθάρισμα.

Σκεφθείτε ότι αν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά μέσα στην ημέρα τα ασύρματα ακουστικά, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να μαζεύουν κερί και σκόνη, αλλά και μικρόβια.

Για να κάνετε τα κέρινα ασύρματα ακουστικά σας να φαίνονται ξανά καινούργια και να εξασφαλίσετε κρυστάλλινο ήχο, μάθετε πώς να καθαρίζετε τα AirPods χωρίς να τα καταστρέφετε. Αν και τα AirPods είναι αδιάβροχα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδιάβροχα — οπότε η χρήση πολύ νερού για τον καθαρισμό των AirPods σας δεν συνιστάται.

Επειδή τα ασύρματα ακουστικά σας περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη θήκη φόρτισής τους, θα χρειαστεί να το καθαρίσετε και αυτό. Ακολουθεί ο βήμα προς βήμα οδηγός του realsimple.com για να καθαρίσετε τα AirPods σας και τη θήκη φόρτισής τους. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: θα εκπλαγείτε πόσο πιο ευκρινής θα είναι ο ήχος όταν τα ακουστικά σας δεν είναι φραγμένα από κερί και σκόνη.

Healthstories Πώς να καθαρίσετε τα ασύρματα ακουστικά χωρίς να τα καταστρέψετε

Εργαλεία για τον καθαρισμό των ασύρματων ακουστικών και της θήκης AirPod σας

Δεν χρειάζεστε πολλά καθαριστικά εργαλείων για να διατηρήσετε τα AirPods σας σε καλή κατάσταση. Απλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Πανί που δεν αφήνει χνούδι
  • Μπατονέτες
  • Στεγνή βούρτσα με μαλακές τρίχες (όπως μία καθαρή, μαλακή οδοντόβουρτσα)
  • Μαντηλάκια ισοπροπυλικής αλκοόλης 70% ή αντισηπτικά μαντηλάκια

Πώς να καθαρίσετε τα ασύρματα ακουστικά

1. Σκουπίστε τα AirPods σας με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

2. Χρησιμοποιώντας μια καθαρή μπατονέτα, σκουπίστε τα πλέγματα του μικροφώνου και των ηχείων.

3. Εάν έχει σκόνη ή κερί στο πλέγμα του AirPod, βουρτσίστε απαλά τα υπολείμματα με μια καθαρή οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Όσο δελεαστικό κι αν είναι, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα για να καθαρίζετε τα ασύρματα ακουστικά σας.

4. Εάν χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες, όπως αντηλιακό ή λοσιόν, μπορείτε να καθαρίσετε τα ακουστικά με ένα πολύ ελαφρά βρεγμένο πανί.

Πώς να καθαρίσετε μια θήκη AirPod

1. Ξεκινήστε σκουπίζοντας τη θήκη με ένα καθαρό πανί. Εάν το εξωτερικό της θήκης είναι ιδιαίτερα βρώμικο, μπορείτε να βρέξετε το πανί με 70 τοις εκατό ισοπροπυλική αλκοόλη, αλλά προσέξτε να μην μπει υγρό μέσα στις θύρες φόρτισης της θήκης.

2. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες, καθαρίστε απαλά τυχόν βρωμιά ή σκόνη από τον σύνδεσμο. Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα, όπως οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι για να καθαρίσετε τις θύρες φόρτισης, καθώς ενδέχεται να προκληθεί ζημιά στις μεταλλικές επαφές. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα σχεδιασμένη ειδικά για τον καθαρισμό συσκευών τεχνολογίας ή δοκιμάστε μια καθαρή μπατονέτα.

Πώς να απολυμάνετε τα AirPods

Εάν τα AirPods σας κατέληξαν κάπου όταν σας έπεσαν και βρώμισαν (συμβαίνει!), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά μαντηλάκια όπως μαντηλάκι 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης, μαντηλάκι αιθυλικής αλκοόλης 75% για να καθαρίσετε το εξωτερικό. Αποφύγετε όμως να εισχωρήσει υγρασία στο πλέγμα των ηχείων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα AirPods σας.

Πώς να διατηρήσετε καθαρά τα ασύρματα ακουστικά

Απλώς περάστε τα με ένα καθαρό, στεγνό πανί αφού τα χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τη συσσώρευση κεριού, ιδρώτα και άλλων πιθανών ερεθιστικών παραγόντων.

Για να αποφύγετε την καταστροφή των AirPods ή της θήκης σας, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν ξεκινήσετε τη φόρτιση.

Διαβάστε επίσης

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για λήψη βιταμινών και οι τροφές που εμποδίζουν την απορρόφησή τους

Μπορούν τα κουνούπια να μεταδώσουν τον κορωνοϊό ή την ευλογιά των πιθήκων;

Στα κάγκελα οι πολυεθνικές, ο εξωστρεφής Άρης και η στυγνή Νάντια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.