Η καλύτερη ώρα της ημέρας για λήψη βιταμινών και οι τροφές που εμποδίζουν την απορρόφησή τους

Η λήψη βιταμινών δεν είναι πανάκεια, αλλά αν πραγματικά χρειάζεστε συμπληρώματα βιταμινών καλό είναι να ξέρετε ποια ώρα είναι καλύτερα να τα λαμβάνετε.

Για όποιον παίρνει ένα συμπλήρωμα διατροφής – είτε το χρειάζεται πραγματικά είτε όχι – υπάρχουν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά του. Οι οδηγίες μπορεί να σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα, εάν πρέπει να λαμβάνεται η βιταμίνη με ή χωρίς φαγητό και πώς να αποφύγετε τη λήψη υπερβολικής ποσότητας ενός θρεπτικού συστατικού, το οποίο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για λήψη βιταμινών

Κατά γενικό κανόνα, σύμφωνα με τους ειδικούς του health.usnews.com οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν μια δόση πολυβιταμινών με το φαγητό για να αποτρέψουν μια στομαχική διαταραχή. Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στις πολυβιταμίνες όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορεί να κάνουν κάποιον να αισθάνεται ναυτία εάν ληφθούν με άδειο στομάχι. Οπότε βάλτε τη βιταμίνη ή τα μέταλλα σας με ένα σνακ ή την ώρα του γεύματος.

Αλλά δεν ταιριάζουν όλα τα σνακ ή τα γεύματα. Η λήψη συμπληρωμάτων μαζί με τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά άλατα ίνες ή τανίνες μπορεί να αποτρέψει την απορρόφηση. Τροφές όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά άλατα, τα οποία αποτελούν εξαιρετικές τροφές για τη συνολική δίαιτα, αλλά όχι όταν συνδυάζονται με συμπληρώματα». Τα φυτικά άλατα, είναι κατά κύριο λόγο, ο φώσφορος που αποθηκεύεται στα φυτά. Τα φυτικά δεσμεύονται με μέταλλα και δυσχεραίνουν την απορρόφηση. Σκεφτείτε να πάρετε τις βιταμίνες σας δύο ώρες μετά το γεύμα, ώστε το στομάχι σας να μην είναι τελείως άδειο, αλλά τα φυτικά να μην καταπολεμούν την απορρόφηση.

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη A, D, E και K συνήθως απορροφώνται καλύτερα όταν λαμβάνονται με μια τροφή που περιέχει λίπος όπως το ελαιόλαδο, το βούτυρο ξηρών καρπών ή το αβοκάντο.

Όσο για το πότε πρέπει να λαμβάνετε βιταμίνες, τα στοιχεία είναι ασαφή. Αλλά ορισμένες ώρες γευμάτων έχουν πιο νόημα από άλλες, ανάλογα με τη βιταμίνη ή το μέταλλο. «Ο χρόνος λήψης ορισμένων βιταμινών είναι σημαντικός, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη για όλες. Συνεργαστείτε με τον γιατρό σας για να καθορίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Διαβάστε επίσης

Μπορούν τα κουνούπια να μεταδώσουν τον κορωνοϊό ή την ευλογιά των πιθήκων;

Στα κάγκελα οι πολυεθνικές, ο εξωστρεφής Άρης και η στυγνή Νάντια

Ακόμη πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους λόγω COVID-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ECDC

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.