Η Νο 1 δίαιτα για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε

Η Νο 1 δίαιτα για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε, συζητήθηκε εκτενώς σε διεθνές συμπόσιο και οι επιστήμονες κατέληξαν σε ένα βασικό συμπέρασμα.

Όταν πρόκειται για δίαιτες που μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε δυνητικά ανθυγιεινά κιλά, υπάρχουν σίγουρα αρκετές επιλογές. Ωστόσο, όταν πρόκειται για αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική και διαρκή απώλεια βάρους, η δίαιτα Κέτο μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Στη μελέτη που παρουσιάστηκε στο 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο New Frontiers in Scientific Research από το PronoKal, μέσω του Medscape, οι ασθενείς τέθηκαν σε μια δίαιτα κέτο και κατανάλωναν μόλις 600 έως 800 θερμίδες την ημέρα.

Δίαιτες και απώλεια βάρους

Όταν πρόκειται για το γιατί αυτή η δίαιτα χαμηλών θερμίδων Κέτο ήταν αποτελεσματική, η Ana Belén Crujeiras, κύρια ερευνήτρια του Health Research Institute of Santiago de Compostela-Galician Health Service Group of Epigenomics in Endocrinology and Nutrition και του Biomedical Research Networking Center for Obesity and Nutrition Physiopathology, εξήγησε ότι «για να επιτευχθεί αυτή η μεταβολική κατάσταση (κέτωση), ενεργοποιούνται οδοί που απαιτούν την καύση λιπών και αυτό προκαλεί απώλεια σωματικού βάρους.

Η Crujeiras πρόσθεσε, «η δουλειά μας έχει δείξει ότι η κετογονική δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων είναι αποτελεσματική για την ταχεία απώλεια βάρους και τη διατήρηση του χαμένου βάρους, καθώς και για τη μείωση της λιπώδους μάζας, κυρίως του σπλαχνικού λίπους».

Ομολογουμένως, “όποιος υποβάλλεται σε δίαιτα 600 έως 800 θερμίδων θα χάσει βάρος ανεξάρτητα από το αν ακολουθεί μια δίαιτα κετο ή μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλά λιπαρά”, λέει η Kimberly Duffy, RDN, LD, CPT, στο Eat This.

Η Duffy προσθέτει ότι «το πρόβλημα έγκειται στη διατήρηση της απώλειας βάρους μακροπρόθεσμα», λέγοντας ότι «η δίαιτα κέτο είναι μια δίαιτα που δεν μπορεί να διατηρηθεί και όταν ένα άτομο εγκαταλείψει τη δίαιτα, η ανάκτηση βάρους μπορεί να είναι αρκετά γρήγορη».

Πέρα από αυτό, η Duffy σημειώνει ότι «ο ακραίος περιορισμός και η ενοχή γύρω από τις επιλογές τροφίμων οδηγεί σε υπερφαγία και σε δυσλειτουργική σχέση με το φαγητό».

«Ως διαιτολόγος, δεν συνιστώ σε κανέναν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων», προσθέτει η Duffy, σημειώνοντας ότι προτιμά να διδάσκει τους πελάτες της να κάνουν «μικρές αλλαγές που μπορούν να γίνουν συνήθειες δια βίου».

Διαβάστε επίσης

Τελικά πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε;

Η συχνότητα ερωτικών επαφών μειώνει το χάσμα οργασμού ανάμεσα στα φύλα

Πόσοι γιατροί υπάρχουν και πόσοι χρειάζονται ακόμα – Στην Ελλάδα είμαστε πλήρεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.