7 σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας καίει λίπος

Έχετε ξεκινήσει διατροφή και γυμναστήριο και ανυπομονείτε να δείτε το σώμα σας να αρχίσει να καίει λίπος. Ωστόσο, μερικές φορές μπερδεύεστε αν πράγματι καίτε λίπος, χτίζετε μυϊκή δύναμη ή βελτιώνετε τη μυϊκή σας αντοχή. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πολύ χρήσιμο να μάθετε να καταλαβαίνετε εάν το σώμα σας καίει λίπος.

Πώς ακριβώς μπορείτε να αντιληφθείτε εάν τα σχήματα προπόνησης και διατροφής σας λειτουργούν για εσάς; Απλό! Προσέχοντας τις παρακάτω μεθόδους, σύμφωνα με το just-health.net!

Πώς να καταλάβετε εάν το σώμα σας καίει λίπος

1. Ελέγξτε το βάρος σας

Βέβαια, η μέτρηση του βάρους δεν είναι ακριβώς η πιο χρήσιμη μέθοδος για τις ιδιαιτερότητες του σώματός σας, αλλά σίγουρα σας βοηθά να έχετε μια πρόχειρη ιδέα για το πού βρίσκεστε. Πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι:

Το βάρος σας παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιο ελαφρύς το πρωί και πιο βαρύς το βράδυ.
Η ζυγαριά σας δεν μπορεί να σας πει εάν έχετε χάσει μυϊκή μάζα ή σωματικό λίπος – θα σας πει μόνο πόσα χάσατε.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πάντα έξυπνο να κάνετε την Ανάλυση Σύστασης Σώματος.

2. Ανάλυση σύστασης σώματος

Υπάρχουν μηχανήματα που αναλύουν τη σύνθεση του σώματός σας, η οποία περιλαμβάνει το ποσοστό σωματικού λίπους, τη μυϊκή σας μάζα, την πρωτεΐνη, το σίδηρο, την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τον μεταβολικό ρυθμό (BMR), τον ΔΜΣ, καθώς και την οστική πυκνότητα. Κάντε σήμερα την ανάλυση και συγκρίνετε τα αποτελέσματα μετά από ένα μήνα σωστής διατροφής και άσκησης. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταλάβετε εάν το σώμα σας καίει λίπος.

3. Μετρήστε το σώμα σας

Αυτή η μέθοδος είναι τόσο αναξιόπιστη όσο η ζυγαριά, δυστυχώς. Ας υποθέσουμε ότι έχετε χάσει 1 πόντο στη μέση σας. Αλλά πώς θα σας πει η μέτρησή σας εάν αυτό είναι ένας πόντος χαμένου λίπους ή ένας πόντος μυϊκής μάζας; Επιπλέον, όπως και με τη ζυγαριά, πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι μετρήσεις σας θα κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και σε διαφορετικές ημέρες. Μια διακύμανση 1-1,5 πόντου είναι απολύτως φυσιολογική.

4. Μειωμένη λαχτάρα για ζάχαρη

Το θέμα είναι ότι όταν γυμνάζεστε, το σώμα σας απελευθερώνει σεροτονίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Τώρα, εκτός από τη άμεση βελτίωση της διάθεσής σας, η σεροτονίνη έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην καταστολή της λαχτάρας για ζάχαρη.

5. Καλύτερες σωματικές επιδόσεις

Έχετε παρατηρήσει ότι η ίδια σκάλα που κάποτε σας προκαλούσε λαχάνιασμα, σήμερα την ανεβαίνετε σαν να περπατάτε και χωρίς να ιδρώνετε. Επίσης, έχετε μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, περισσότερη ενέργεια, λιγότερη υπνηλία και είστε σε θέση να εκτελείτε εργασίες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

6. Τα ρούχα σας

Ακόμα κι αν το βάρος σας στη ζυγαριά είναι το ίδιο αλλά τα ρούχα σας είναι πιο χαλαρά, συγχαρητήρια! Έχετε χάσει λίπος!

7. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να παρατηρούν μια διαφορά

Μερικές φορές, τα αποτελέσματα καύσης λίπους και απώλειας βάρους δεν είναι τόσο προφανή σε εμάς όσο σε άλλους ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς που μας συναντούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξουν είναι το πρόσωπό σας και πόσο διαφορετικό είναι. Δεδομένου ότι βλέπουμε το πρόσωπό μας σε καθημερινή βάση, δεν μπορούμε να δούμε αντικειμενικά τις αλλαγές που έχουν συμβεί σε αυτό. Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα.

Διαβάστε επίσης

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: Τι να φάω, τι να προσέξω

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν ασκήσεις που οδηγούν στη μακροζωία; Δείτε ποιες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.