Θωρακίστε με φυσικό τρόπο το “πεσμένο” ανοσοποιητικό σας

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να αντιμετωπίσει τους «εισβολείς»( μικρόβια και οί) και να θεραπευτεί, οφείλουμε να το προετοιμάσουμε εγκαίρως με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και με προσπάθεια για πνευματική ευεξία. Είναι γνωστό, πως το χειμώνα το σώμα μας, είναι πιο ευάλωτο, γιατί το κρύο σε συνδυασμό με την κούραση μειώνουν την άμυνα του οργανισμού.

Εάν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε, η υγεία μας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο και είναι πολύ πιθανό να υποστούμε κρυολόγημα, να παρουσιάσουμε βήχα ή να νοσήσουμε με γρίπη.

Υπάρχουν ωστόσο φυσικοί τρόποι για να ενισχύσουμε την ανοσολογική υγεία και να έχουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε άριστη κατάσταση, ειδικά σε περιόδους που υπάρχει έξαρση ιώσεων, όπως οι χειμερινοί μήνες ή περίοδοι με μορφή επιδημίας στον ευρύ πληθυσμό.

Θωρακίστε με φυσικό τρόπο το “πεσμένο” ανοσοποιητικό σας

Βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αναπλήρωση των δυνατοτήτων του οργανισμού.

Επεξεργασμένος από τις μέλισσες, ο βασιλικός πολτός είναι η αποκλειστική τροφή της βασίλισσας, η οποία επωφελείται από την κυψέλη της εξαιρετικής μακροζωίας!

Πηγή ενέργειας, βοηθά το σώμα να αμυνθεί καλύτερα από την κούραση και τη χειμερινή επιθετικότητα.

Ο βασιλικός πολτός παρέχει βιταμίνες της ομάδας Β, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, καθώς και αμινοξέα και ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην αναπλήρωση της ενέργειας του σώματος.

Πρόπολη

Γνωστή για τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες, η Πρόπολη βοηθά στην καλύτερη καταπολέμηση των χειμερινών επιθέσεων.

Στη φυσική της κατάσταση, η πρόπολη είναι μια ουσία που αποτελείται από ρητίνες και κερί. Οι μέλισσες το αναπτύσσουν από εξίδρωμα οφθαλμών και το χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν και να προστατεύσουν την κυψέλη.

Η πρόπολη έχει ισχυρή φήμη στον τομέα της προστασίας. Είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμά καλύτερα τις χειμερινές επιθέσεις.

Περιέχει επίσης μεγάλη ποικιλία αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων

Σαμπούκο

Το εκχύλισμα του, βοηθά στην καταπολέμηση των αναπνευστικών προβλημάτων που σχετίζονται με τις χειμερινές συνθήκες

Το σαμπούκο είναι ένα χειμερινό φάρμακο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά: λαμβάνεται με έγχυμα για τη θεραπεία του κρυολογήματος. Οφείλει τις ιδιότητές του, μεταξύ άλλων, στον εξαιρετικό πλούτο των μούρων πολυφαινόλης, ιδιαίτερα σε ανθοκυανίνες.

Χάρη στα πολλά συστατικά του, προάγει την παρέμβαση των κυττάρων του ανοσοποιητικού που συμβάλλουν στον περιορισμό του πολλαπλασιασμού των ιών, ειδικά σε περίπτωση κρυολογήματος και γρίπης.

Εχινάκεια

Το εκχύλισμα του είναι γνωστό ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Βοηθά στην καταπολέμηση των χειμερινών στοργών με την επανάληψη.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, η εχινάκεια είναι πλέον γνωστό ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Έχει πολύ σύνθετη σύνθεση και περιέχει φαινολικές ενώσεις που προέρχονται από καφεϊκό οξύ, ακόρεστες αλειφατικές ενώσεις και πολυσακχαρίτες. Αυτά τα μόρια έδειξαν ανοσοδιεγερτική δράση.

Η εχινάκεια βοηθά στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Συνιστάται το φθινόπωρο για καλύτερη αντιμετώπιση των χειμερινών συνθηκών και προστασία από υποτροπές.

Σπιρουλίνα

Το «θαυματουργό φύκι» θεωρείται μια πλήρης τροφή που περιλαμβάνει όλα τα βασικά αμινοξέα, περισσότερες από εκατό πολύτιμες για τον οργανισμό θρεπτικές ουσίες, αντιοξειδωτικά στοιχεία, μεγάλη ποσότητα σιδήρου και πρωτεΐνης. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης 

Μυστικά υγείας για να ζήσετε περισσότερα χρόνια

Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τους φραγμένους πόρους στο δέρμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.