5 λόγοι για να ξεκινήσεις pole dancing τώρα!

Είναι ανάμεσα στους χορούς που καίνε τις περισσότερες θερμίδες, αλλά και από τους πλέον παρεξηγημένους. Εμείς σπάμε τα ταμπού και σου παρουσιάζουμε τα οφέλη του pole dancing. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα διστάσεις να το εντάξεις στη ρουτίνα σου!

Μυϊκή Ενδυνάμωση

Στο pole dancing χρησιμοποιείται το βάρος του σώματος. Έτσι, το σώμα γυμνάζεται ομοιόμορφα, χωρίς να γίνεται ογκώδες. Η γράμμωση του σώματος τονίζεται, διατηρώντας παράλληλα τη θηλυκότητα του γυναικείου σώματος. Όσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων, μεγαλώνει η δύναμη της μέσης και του κορμού, κάνοντας το σώμα υγιές και δυνατό.

Κάνει καλό στην καρδιά σου

Όπως σε κάθε μορφή μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης και δεδομένου ότι όλοι οι μύες αξιοποιούνται, η τακτική άσκηση προωθεί τη ροή του αίματος. Μάλιστα, το pole dancing αποτελεί άθληση αν κάνεις καθιστική ζωή.

Σε αδυνατίζει

Κάνοντας pole dancing μπορείς να κάψεις τόσες θερμίδες, όσες θα έκαιγες σε μια συνεδρία 30 λεπτών αερόμπικ ή γυμναστικής. Μάλιστα, σύμφωνα με ειδικούς, ένας αρχάρiος μπορεί να κάψει 290-400 θερμίδες ανά ώρα, ενώ ο προχωρημένος μπορεί να φτάσει τις 700. Που σημαίνει πως σε συνδυασμό με μία καλή διατροφή, μπορείς να χάσεις κιλά.

Λιγότεροι μυοσκελετικοί πόνοι

Η αυξημένη ευλυγισία που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα, νικά προβλήματα, όπως ο πόνος στην πλάτη, η δυσκαμψία του αυχένα και ο πόνος των μυών.

Σου χαρίζει αυτοπεποίθηση

Η γυμναστική σε κάθε μορφή της σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, σε χαλαρώνει και διώχνει το άγχος. Επιπλέον, αποκτάς και περισσότερη αυτοπεποίθηση βλέποντας τα αποτελέσματα. Στο pole dancing έχεις κι ένα λόγο παραπάνω να νιώσεις αυτοπεποίθηση, καθώς από τα θετικά του αποτελέσματα είναι πως αποκτάς γρήγορα σωστή στάση του σώματος, ευλυγισία και σωστή κίνηση και περπάτημα. Και ναι, οι κοπέλες που κάνουν pole dancing, αισθάνονται σέξι και όχι προκλητικές, όπως ακούσαμε.

Διαβάστε επίσης

Άσκηση ετοιμότητας της Fraport Greece στο αεροδρόμιο Χανίων, παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ

Οι Λειψοί στους δέκα καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς του κόσμου

Ανεύρυσμα: Πώς γίνεται η διακαθετηριακή μέθοδος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.