Δοκιμάστε τραμπολίνο, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να αδυνατίσετε

Είναι μια άσκηση που μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι, αρκεί να προμηθευτείτε ένα τραμπολίνο. Τα άλματα ή το ανεβοκατέβασμα σε αυτό θα ασκήσουν ολόκληρο το σώμα. Η δύναμη g που παράγεται από την αναπήδηση βοηθά στην οικοδόμηση μυών και την καύση λίπους πιο γρήγορα. Αυτό ενισχύει κάθε μέρος του σώματός σου – συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των μηρών, των βραχιόνων, των γοφών και του στομάχου. Έχει επίσης το πρόσθετο όφελος της βελτίωση της ευελιξίας και της ισορροπίας.

Μελέτη από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) διαπίστωσε ότι μια ρουτίνα προπόνησης τραμπολίνο 20 λεπτών καίει τόσες θερμίδες, όσο το να τρέξεις 10 km για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ποιοι μπορούν να ασκηθούν με τραμπολίνο

Όλοι και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τα παιδιά. Σίγουρα δεν ενδείκνυται σε εγκύους, άτομα που υποφέρουν από κύλες ή ιλλίγους. Κάνει, όμως, πολύ καλό σε εκείνους που υποφέρουν από κάποιο τραυματισμό στα γόνατα, λέει η Μαρία Αργυροπούλου καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, η οποία ασχολείται με το τραμπολίνο από τότε που αυτό ήρθε στην Ελλάδα. Η άσκηση με το τραμπολίνο είναι αερόβια διαλλειματική γυμναστική. Ξεκινάμε με απλές ασκήσεις για να συνηθίσουμε το πώς πρέπει να στεκόμαστε πάνω σε αυτό και στη συνέχεια προσαρμόζουμε την ένταση ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδό μας. Το καλό είναι ότι στις ασκήσεις με το τραμπολίνο δεν υπάρχει η πίεση που υφίσταται ο αθλούμενος στα ομαδικά αθλήματα. Ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει την προπόνηση στα μέτρα του.

Κίνδυνος τραυματισμού

Από τη στιγμή που οι ασκήσεις γίνονται σωστά και ο εξοπλισμός πληροί τις προδιαγραφές δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Η κίνηση, άλλωστε, ξεκινά σιγά σιγά από κάτω και συνεχίζεται σε όλο το σώμα.

Οφέλη

Το τραμπολίνο, εφόσον το εντάξετε στην άσκησή σας, θα σας προσφέρει πέρα από τη διασκέδαση, ενδυνάμωση και ισορροπία. Το σώμα μας δουλεύει από κάτω προς τα πάνω και έτσι γυμνάζονται οι δικέφαλοι και τετρακέφαλοι, οι κοιλιακοί (κυρίως το κάτω μέρος), αλλά και όλος ο κορμός. Ένας αρχάριος μπορεί να αργήσει να το καταλάβει, αλλά το σώμα του δυναμώνει από τα νύχια ως την κορφή πολύ γρήγορα! Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να γυμναστείς χωρίς να βαρεθείς.

Οι περισσότεροι ξεκινούν γυμναστική και μετά από λίγο καιρό βαριούνται. Με το τραμπολίνο δεν είναι έτσι, ενώ τα αποτελέσματα που ψάχνει ο καθένας γίνονται εμφανή αρκετά γρήγορα. Αν μάλιστα, ακολουθείται και ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και ύπνου τότε γίνονται ορατά ακόμα γρηγορότερα! Στην αρχή, είναι αρκετά δύσκολο, αφού πρέπει να μάθεις να ισορροπείς και να στέκεσαι σε όλο το πέλμα και όχι στις μύτες. Δεν έχει καμία σχέση με το χοροπηδηχτό που κάναμε μικρά στο κρεβάτι μας, αλλά η διασκέδαση, η αποφόρτιση και η ένταση που βγάζεις είναι το κάτι άλλο.

Διαβάστε επίσης

Η δυναμική της επαναμόλυνσης των παραλλαγών του κορονοϊού, η ανοσία της αγέλης και η αναθεώρηση των εμβολιαστικών στόχων

Η παχυσαρκία και οι συνέπειές της: Nέα μελέτη αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα

Γαλλία: Κατάργηση των τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που έρχονται στη Γαλλία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.