Χρειάζεται πραγματικά να στάζει λίγο η βρύση, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν;

Χρειάζεται πραγματικά να στάζει λίγο η βρύση όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν; Η σύντομη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, ναι.

Συνιστάται συνεχώς να στάζουν λίγο οι βρύσες όταν υπάρχουν πολικές θερμοκρασίες για να μην παγώσουν οι σωλήνες μας.

Να στάζει λίγο η βρύση όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν

Όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος έξω, αφήστε το νερό να στάζει στη βρύση που εξυπηρετείται από ακάλυπτους σωλήνες. Το νερό που τρέχει μέσα από τον σωλήνα -ακόμη και με μια σταγόνα – βοηθά στην αποτροπή του παγώματος των σωλήνων. Και ενώ αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία για τον λογαριασμό του νερού, το να αφήσετε τη βρύση σας να στάζει μπορεί να σας γλυτώσει από μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά έξοδα.

Σε ποια θερμοκρασία παγώνουν και σπάνε οι σωλήνες;

Οι σωλήνες έχουν όριο προειδοποίησης θερμοκρασίας συνήθως στους -5°C. Αυτό σημαίνει ότι οι σωλήνες θα αρχίσουν να παγώνουν σε αυτή τη θερμοκρασία και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να σκάσουν. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι οι σωλήνες θα παγώσουν μόνο εάν η θερμοκρασία είναι στους -5°C και κάτω. Εάν οι σωλήνες σας τυχαίνει να εκτίθενται σε κρύο αέρα ή να μην είναι μονωμένοι, το πάγωμα —ακόμα κι αν στάζουν οι βρύσες σας— μπορεί να συμβεί σε θερμοκρασίες πάνω από το αναφερόμενο όριο.

Πώς να ξεπαγώσετε κατεψυγμένους σωλήνες

Αν ξεχάσατε να αφήσετε να στάζει λίγο η βρύση σας και οι σωλήνες σας παγώσουν, να ξέρετε ότι μπορείτε να διορθώσετε λίγο την κατάσταση, σύμφωνα με το southernliving.com. Εάν οι σωλήνες σας είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και δεν έχουν σκάσει, μπορείτε να τους ξεπαγώσετε με το πιστολάκι μαλλιών σας. Ωστόσο, πριν θερμάνετε τον σωλήνα που βρίσκεται πιο κοντά στη βρύση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν στέκεστε σε νερό για να αποφύγετε οποιοδήποτε κίνδυνο για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Συνολικά, είναι καλύτερο να προσέχετε και να αφήνετε λίγο τις βρύσες σας όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν. Μια απλή στάλα ζεστού ή/και κρύου νερού—τόσο από βρύσες μέσα όσο και έξω από το σπίτι—μπορεί να σας αποτρέψει από το να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης

Το συγκλονιστικό γράμμα της μητέρας σιαμαίων κοριτσιών πριν την επέμβαση διαχωρισμού

3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας και 5 που πρέπει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.