Tηλεργασία: Τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε παραγωγικοί

Η τηλεργασία, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους, αλλά συχνά μπορεί να βρεθούν μόνοι και χωρίς κίνητρα.

Η ιδέα της τηλεργασίας πιθανόν στην αρχή ακούγεται ελκυστική.Η νέα αυτή πραγματικότητα που έφερε η πανδημία, προσφέρει σίγουρα ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως περισσότερη ευελιξία και την άνεση να εργάζεται κανείς στον δικό του χώρο και στον χρόνο που ο ίδιος επιλέγει. Τελικά όμως γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς πως απαιτείται πολύ καλή διαχείριση χρόνου και οργάνωση, για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

Ακολουθήστε τις συμβουλές που προτείνει το eatfirst.com και ανακαλύψτε, πώς μπορείτε να κάνετε την εμπειρία εργασίας από το σπίτι πιο παραγωγική και ευχάριστη.

Σχεδιάστε μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και διαλειμμάτων

Το πρώτο βήμα για να επιτύχετε μια παραγωγική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι να ορίσετε ένα πρόγραμμα εννέα έως πέντε και μια λίστα υποχρεώσεων για τον εαυτό σας.

Φροντίστε να έχετε αυστηρές ώρες που εργάζεστε και μην παρεκκλίνετε πολύ από αυτές αν είναι δυνατόν. Θα δημιουργήσετε μεγαλύτερο κίνητρο γνωρίζοντας πότε πρέπει να σταματήσετε να εργάζεστε, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περισπασμοί ή δικαιολογίες για το ότι δεν μπορείτε να το σταματήσετε ακόμα, επειδή έχει περάσει μόνο μία ώρα από το τελευταίο σας διάλειμμα!

Εάν είναι απαραίτητο, δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο εργασίας στον οποίο μπορείτε να εργαστείτε, ώστε οι άνθρωποι γύρω από το σπίτι να μην μπορούν να σας αποσπάσουν την προσοχή με τις δικές τους δραστηριότητες όλη την ημέρα. Αυτό παρέχει επίσης απόρρητο σε στιγμές που άλλοι θέλουν λίγο χρόνο μακριά ως (τον χρόνο τους μόνοι τους).

Έξυπνη τηλεργασία 

Η έξυπνη εργασία περιλαμβάνει επίσης τη λήψη εργασίας μαζί σας εν κινήσει. Εάν είστε κάποιος που του αρέσει να παραμένει παραγωγικός και να παραμένει συνδεδεμένος, πάρτε τον φορητό υπολογιστή σας μαζί σας όπου κι αν πάτε! Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε κάποια εργασία ενώ μετακινείστε ή ακόμα και όταν περιμένετε κάπου. Απλώς φροντίστε να μην καταπονείστε υπερβολικά και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, έτσι ώστε να μην καταλήξετε να αισθάνεστε καμένοι από την ώρα που περνάει το βράδυ.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας στα διαλείμματα

Όσον αφορά το φαγητό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Πρώτα απ ‘όλα, να έχετε πάντα έτοιμα υγιεινά σνακ για τις λιγούρες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα επειδή πεινάτε και δεν το σκεφτήκατε.

Μερικές φορές οι εργαζόμενοι επιλέγουν να μην τρώνε επειδή εργάζονται τόσο πολύ που γίνεται πιο αποτελεσματικό να μην σταματήσουν για τίποτα. Αυτό είναι εξαιρετικά επιζήμιο μακροπρόθεσμα, επειδή το σώμα σας θα αρχίσει να υποφέρει όταν λείπει η σωστή διατροφή και θα καταλήξετε να αισθάνεστε εξαντλημένοι, άρρωστοι ή χωρίς κίνητρα τις περισσότερες φορές. σίγουρα δεν κάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και ωρών εργασίας!

Ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως, συχνά έχουν την πολυτέλεια να τρώνε μεσημεριανό γεύμα με τον δικό τους ρυθμό, είναι ακόμα σημαντικό να παραμείνουν παρακινημένοι. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, ώστε να μην βιαστείτε να επιστρέψετε στη λειτουργία γραφείου, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χαμένη παραγωγικότητα.

Μέθοδος Pomodoro

Η μέθοδος Pomodoro είναι μια τεχνική διαχείρισης χρόνου. Ρυθμίστε το χρονόμετρο σας για 25 λεπτά και όταν περάσουν κάντε ένα διάλειμμα 5 λεπτών. Επαναλάβετε για 4 φορές και ακολούθως κάντε ένα διάλειμμα 15-30 λεπτών. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία για την υπόλοιπη εργάσιμη σας μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανασυγκροτείτε δυνάμεις και να εργάζεστε πιο παραγωγικά.

Δημιουργήστε υγιεινές συνήθειες

Το να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι επίσης ευεργετικό όταν προσπαθείτε να επιτύχετε μια βέλτιστη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Όσο νωρίτερα ξυπνήσετε, τόσο το καλύτερο! Είναι τόσο σημαντικό το σώμα σας να παραμένει σε άριστη κατάσταση, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία.

Ένας πολύ καλός τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας ενώ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά σε αυτές τις ταραχώδεις στιγμές μπορεί να είναι να βεβαιωθούμε ότι τα πρότυπα ύπνου μας ευθυγραμμίζονται με αυτό που πρέπει: να κάνουμε 8 ώρες κάθε βράδυ κατά μέσο όρο (ή περισσότερες) καθώς και λίγη άσκηση κάθε εβδομάδα εκτός οποιουδήποτε δομημένου σχέδιο προπόνησης για να αναπνεύσετε λίγο καθαρό αέρα

Κρατήστε μακριά τους ”πειρασμούς”

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περισπασμοί κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Εάν χρειάζεστε ηρεμία και ησυχία ενώ συγκεντρώνεστε πλήρως σε ό,τι είναι σημαντικό, απενεργοποιήστε τυχόν ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να διακόψουν τη συγκέντρωσή σας (π.χ. κλήσεις διάσκεψης Skype).

Μπορείτε επίσης να βάλετε αυτά τα πράγματα σε άλλο δωμάτιο εάν είναι απαραίτητο, αφού εργάζεστε. Αυτό θα σας επιτρέψει να εστιάσετε πραγματικά στην εργασία που έχετε και να εργαστείτε πιο σκληρά από ποτέ.

Διαφορετικά, δοκιμάστε χαλαρωτική μουσική ή κάποια podcast στο παρασκήνιο, υπάρχουν πολλές λίστες αναπαραγωγής που έχουν δημιουργηθεί για να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας!

Ρυθμίστε εβδομαδιαίες εικονικές εκδηλώσεις με την ομάδα σας

Το να βρίσκεστε μακριά από τους συναδέλφους σας μπορεί να είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσετε , αλλά είναι μοναχικό μετά από λίγο. Ειδικά όταν είμαστε όλοι σε κατάσταση κοινωνικής απόστασης! Χάρη στην  τεχνολογία όπως το Zoom και το Slack, μια βιντεοκλήση με ποτό την Παρασκευή το βράδυ, θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλοι παραμένουν συνδεδεμένοι, παρόλο που μπορεί να μην συναντηθούν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο. Ή γιατί να μην δοκιμάσετε μια βραδιά παιχνιδιού ή καραόκε; Η διασκέδαση είναι εγγυημένη!

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να επιτύχετε τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής χωρίς να θυσιάσετε πάρα πολλές από τις προσωπικές σας ανάγκες στην πορεία. Καλή τύχη!

Διαβάστε επίσης 

Τεστ: Τα δάκτυλα των ποδιών δείχνουν πόσο Έλληνας είσαι και αν είναι ευχαριστημένος ο σύντροφός σου

Πώς να ντυθείτε έξυπνα στο κρύο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.