Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις σανίδα για 2′ κάθε μέρα

Η νέα χρονιά ξεκίνησε και ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει, είναι να προσέξουμε το σώμα μας λίγο παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Μία από τις πιο απαιτητικές ασκήσεις – ειδικά αν μιλάμε για αρχάριους – είναι η σανίδα.

Άφησε στην άκρη τους ενδοιασμούς σου και έλα να βάλουμε έναν στόχο: Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σανίδα για δύο λεπτά καθημερινά για τις επόμενες 14 ημέρες, ώστε να δούμε αν θα παρατηρήσουμε σωματικές ή διανοητικές διαφορές μέχρι το τέλος της δοκιμασίας.

Ενώ σίγουρα θα αισθανθείς τους κοιλιακούς σου πιο δυνατούς, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχει να κάνει με την επίτευξη των στόχων. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να περιμένεις.

Μπορείς να προσαρμόσεις την άσκηση

Εμείς προτείνουμε να κάνεις σανίδα για δύο λεπτά. Αν αισθανθείς ότι είναι μια άσκηση που σε δυσκολεύει ή βαζει σε κίνδυνο το σώμα σου, μπορείς να μειώσεις τη διάρκεια. Αν πάλι σου φαίνεται εξαιρετικά εύκολη, μπορείς να ξεκινήσεις τη σανίδα από θέση push-ups και ύστερα από λίγες ημέρες να κατέβεις στους αγκώνες για περισσότερη ένταση.

Δεν γίνεται πιο εύκολη όσο περνούν οι μέρες

Το να κάνεις σανίδα για δύο λεπτά καθημερινά για δύο εβδομάδες δεν είναι παιχνιδάκι. Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι η άσκηση βγαίνει με άνεση μέχρι το τέλος της 14ης ημέρας, αλλά δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που το βρίσκουν εξίσου δύσκολο να τα καταφέρουν όπως τη δέκατη ημέρα, την τέταρτη κ.ο.κ.

Θα κάνεις άλλες ασκήσεις με μεγαλύτερη ευκολία

Ένα πράγμα που θα εκτιμήσεις κάνοντας σανίδα κάθε μέρα, είναι η ενδυνάμωση της κοιλιάς σου. Το να κάνεις τη συγκεκριμένη άσκηση επί καθημερινή βάση σε βοηθά να βγάζεις με μεγαλύτερη ευκολία μέρος άλλων προγραμμάτων, τα οποία έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και μέχρι πρότινος δεν έκανες ούτε το ζέσταμά τους.

Δύο λεπτά είναι πιο αποτελεσματικά απ’ όσο φανταζόσουν

Ένα σπουδαίο πράγμα που θα μάθεις από αυτό το μικρό «πείραμα» είναι ότι κάθε λεπτό της ημέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι σημαντικό. Πώς περνάς την ημέρα σου; Σε τι σπαταλάς χρόνο; Ακόμα και ένα λεπτό αφιερωμένο σε κάτι που δεν σε εξυπηρετεί, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να μειώσει τη συναισθηματική και σωματική σου ενέργεια. Διοχέτευσε τον χρόνο σου σε κάτι που σε εξυπηρετεί.

Θα μάθεις να θέτεις μικρούς στόχους

Αν έχεις θέσει μεγάλους στόχους για τον εαυτό σου και συχνά παραβλέπεις την αξία των μικρότερων, αυτή η πρόκληση των δύο εβδομάδων θα είναι ένα μάθημα για να μη θεωρείς δεδομένους τους μικρότερους στόχους και να μην υποτιμάς τη δύναμή σου. Αν μπορείς να κάνεις κάθε μέρα δύο λεπτά σανίδα, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Μπορείς να προσθέσεις δύο λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα; Ίσως θα μπορούσες να προσθέσεις ακόμη και μία επιπλέον προπόνηση ενδυνάμωσης.

Διαβάστε επίσης

Ποια μάσκα μας προστατεύει περισσότερο από την παραλλαγή Όμικρον ;

Υπουργείο Υγείας: Πρώτη η Ελλάδα στη διενέργεια τεστ κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Θα επιστρατευθούν και παιδίατροι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.