Τα λάθη ομορφιάς που μας προσθέτουν χρόνια

Γνωρίζετε τα λάθη ομορφιάς που μας προσθέτουν χρόνια; Μπορεί να φροντίζεις σχολαστικά την επιδερμίδα σου, να μην παραλείπεις ποτέ το ντεμακιγιάζ σου, να επισκέπτεσαι τακτικά τον κομμωτή σου, να προσέχεις τη διατροφή σου, και παρόλα αυτά να μην έχεις πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Έχεις σκεφτεί ότι ίσως κάποιες συνήθειες που κάνεις καθημερινά όχι μόνο δε σε βοηθούν αλλά βλάπτουν την ομορφιά σου και σου προσθέτουν χρόνια; Μην ανησυχείς! Δεν είσαι η μόνη που κάνει λάθη.

Ο Δρ. Geoff Genesky επισημαίνει πως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τις οδηγίες των προϊόντων αντί-γήρανσης, ώστε να είστε σίγουρες πως δεν έχουν σκληρή σύνθεση για το δέρμα και τα μαλλιά.

Προσοχή στο σεσουάρ και τα σίδερα ισιώματος 

Εάν χρησιμοποιείτε πολύ σίδερα για μπούκλες και πιστολάκι μαλλιών, πιθανότατα έχετε ταλαιπωρημένα μαλλιά, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε θερμοπροστατευτικό. Πρώτα, δώστε στις μπούκλες σας ένα διάλειμμα από την έκθεση σε καυτές ουσίες, τις χημικές ουσίες και τα καταστροφικά χτενίσματα.

Εφαρμόστε ένα μαλακτικό που αφήνει τα μαλλιά για να βοηθήσει στην επανόρθωση και την προστασία των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε στεγανωτικό διαχωρισμένων άκρων. Εφαρμόστε μια αναζωογονητική μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ρυθμίζετε πάντα τη θέρμανση σε μέτρια. Προεπεξεργαστείτε τα μαλλιά με ένα προστατευτικό και μην συγκεντρώνετε ποτέ τη θερμότητα στο ίδιο σημείο για περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Το λάθος σχήμα στα φρύδια 

Συχνά το παρακάνουμε με το τσιμπιδάκι και λεπταίνουμε τα φρύδια μας πολύ με αποτέλεσμα να χάνεται το σχήμα τους και το πρόσωπό μας δείχνει πιο «άδειο».Σε περίπτωση που αλλάξουμε γνώμη, δεν είναι εντελώς σίγουρο ότι θα πυκνώσουν και θα γεμίσουν ξανά ομοιόμορφα, χωρίς αντιαισθητικά κενά.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς για να επαναφέρετε το σχήμα τους και συντηρείστε το με συχνό και προσεκτικό καθάρισμα. Είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να καδράρουμε όμορφα το βλέμμα μας να γλυκάνουμε την έκφρασή του προσώπου συνολικά και να αναδείξουμε τη συμμετρία του.

Κοιμάστε με το μακιγιάζ

Το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας σας μπορεί όντως να σας εξουθενώνει και να είστε απίστευτα κουρασμένη στο τέλος της ημέρας. Η παραδοχή αυτή, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία να μην αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο. Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό;

Γιατί η συνήθεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό δέρμα, ακμή και διάφορες μολύνσεις που θα ταλαιπωρήσουν την ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα μετά τα 40, λέει ο Genesky. Ακολουθήστε λοιπόν μια απλή βραδινή ρουτίνα ομορφιάς που δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 10 λεπτά για να την ολοκληρώσετε.

Λιμάρισμα νυχιών

Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος, είναι το λιμάρισμα των νυχιών. Πολλές γυναίκες παίρνουν μια λίμα και την κινούν δεξιά αριστερά με δύναμη. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να γδέρνουν το νύχι τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση αλλά και το ξεφλούδισμα του νυχιού.

Το σωστό λιμάρισμα γίνεται με τον εξής τρόπο. Τοποθετείς τη λίμα στη μια μεριά του νυχιού, π.χ. στην αριστερή και την κινείς προς τα δεξιά πολλές φορές επαναλαμβανόμενα μέχρι να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Θέλει λίγη εξάσκηση, όμως θα τα καταφέρεις! Θα δεις μετά ότι τα νύχια σου θα είναι πιο δυνατά και δε θα σπάνε εύκολα, καθώς και το μανό στις άκρες δε θα ξεφτίζει γρήγορα. Επίσης σημαντική είναι και η ποιότητα της λίμας. Καλό θα είναι να επιλέξεις μια χάρτινη ή γυάλινη λίμα κανονικού πάχους.

Αποσμητικό αμέσως μετά το ξύρισμα

Πολλές φορές κάνεις μπάνιο ή ντους και αφού έχεις αποτριχώσει τις μασχάλες σου βάζεις αποσμητικό. Αυτό όμως δεν είναι σωστό, γιατί το δέρμα στην περιοχή της μασχάλης είναι πολύ ευαίσθητο, και σε συνδυασμό με το ξύρισμα, είναι πιο ευάλωτο σε μικροτραυματισμούς.

Μετά το ξύρισμα λοιπόν, είναι πιθανόν να εισέλθουν στη μασχάλη κάποιες ουσίες από το αποσμητικό, και να απορροφηθούν από την επιδερμίδα. Καλό θα ήταν λοιπόν να το αποφεύγουμε. Επίσης, να προτιμάς τα αποσμητικά, σε σχέση με τα ανθιδρωτικά.

Όπως και να έχει καλό θα είναι να συζητήσεις με τον γιατρό σου, σχετικά με τον τύπο του αποσμητικού που θα πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.

Διαβάστε επίσης 

Αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση του σπιτιού: Ο απόλυτος οδηγός για τις γιορτές

Βάλτε χρώμα στα ρούχα σας και αλλάξτε τη διάθεσή σας

Αιθέρια έλαια: Οι θεραπευτικές ιδιότητες και ο τρόπος χρήσης

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.