Προστατέψτε τα μαλλιά και το δέρμα σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ο χειμώνας μαζί με τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά και το δέρμα σας.

Όχι μόνο η ρύπανση επηρεάζει το δέρμα και τα μαλλιά μας, αλλά η χειμερινή περίοδος θα φέρει επίσης μαζί της πολλά προβλήματα, όπως ξηρό, ξεφλουδισμένο και κατεστραμμένο δέρμα.

Η ρύπανση είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους εχθρούς του δέρματος και των μαλλιών, λένε οι ειδικοί. Τα επίπεδα ρύπανσης αυξάνονται ως αποτέλεσμα της εδραιωμένης βιομηχανίας, των εκπομπών των αυτοκινήτων και του καπνίσματος.

Τα σωματίδια (PM), τα οποία περιέχουν PAH (πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες) και τοξικά αέρια συμπεριλαμβανομένων των SO2, NO2, NO2, CO2 και CO2, είναι ο πιο επιβλαβής ρύπος.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για το δέρμα.Προκαλεί ερεθισμό, ανώμαλο τόνο δέρματος, πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο. Οι άνθρωποι κατά βάση στις πόλεις αντιμετωπίζουν καθημερινά δισεκατομμύρια σωματίδια ρύπανσης που βλάπτουν το δέρμα τους. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και προκαλούν αποχρωματισμό του δέρματος.

Πώς επηρεάζεται το δέρμα στην ατμοσφαιρική μόλυνση;

Είναι γνωστό ότι το δέρμα αποτελεί την πρώτη ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Όταν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι προσκολλώνται στην επιφάνειά του, διαταράσσουν την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού. Άμεσες συνέπειες είναι οι κοκκινίλες, ο ερεθισμός, σημάδια ξηρότητας και αίσθημα δυσφορίας. Ενώ μακροπρόθεσμα, η εμφάνιση ρυτίδων, σκούρων κηλίδων και η χαλάρωση της επιδερμίδας.

Πώς θα προστατέψετε το δέρμα σας;

Η ελάττωση του χρόνου μπροστά στις οθόνες και η ελάττωση της έκθεσης σε ρύπους θα ήταν ιδανική, αλλά συχνά ακατόρθωτη. Συνεπώς, η χρήση πιθανόν κάποιας κρέμας προσώπου με φίλτρα κατά της μπλε ακτινοβολίας και των ρύπων θα βοηθήσουν. Μπορείτε ακόμη να επιλέξτε πολυδραστικά προϊόντα που προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία.

Αντιρυτιδική-αντιγηραντική δράση σε συνδυασμό με την προστασία από τους ρύπους και την μπλε ακτινοβολία. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα και ανάλαφρο δέρμα, θα πρέπει βέβαια να μην παραλείπετε τον σχολαστικό βραδινό καθαρισμό. Αυτός θα απομακρύνει περίσσεια λιπαρότητα και ρύπους.

Πώς μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας;

Μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μαλλιά σας περιλαμβάνουν:

Καλύψτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι για να αποτρέψετε την άμεση επαφή των ρύπων με τα μαλλιά σας. Επιπλέον, είναι μια καλή επιλογή το χειμώνα.

Ο ορός μαλλιών μπορεί να κάνει θαύματα: Εάν δεν μπορείτε να καλύψετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε έναν ορό που προστατεύει τα μαλλιά πριν φύγετε από το σπίτι. Σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ πάνω από τα μαλλιά σας που τα προστατεύει από τα δηλητηριώδη αέρια και άλλους ρύπους που βρίσκονται στην πόλη

Λούστε τα μαλλιά σας κάθε δύο με τρεις ημέρες, ειδικά εάν ζείτε σε περιοχή με πολλή ρύπανση. Θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα και τους ρύπους από το τριχωτό της κεφαλής σας.

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με ένα καλό σπα: Οι ρύποι μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα πρωτεΐνης στα μαλλιά σας. Επισκεφθείτε ένα σπα κερατίνης ή χρησιμοποιήστε μια ωραία μάσκα μαλλιών στο σπίτι.

Πηγή: thehealthsite.com

Διαβάστε επίσης 

Κάντε γιόγκα για λαμπερό και σφριγηλό πρόσωπο

Αύξηση βάρους ή γλυκά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου;

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.