7 πράγματα που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα για την καθαριότητα σπιτιού – Πόσο καιρό έχετε να τα καθαρίσετε;

Υπάρχουν 7 πράγματα που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα για την καθαριότητα του σπιτιού. Δεν θυμάστε καν πόσο καιρό έχετε να τα καθαρίσετε;

Όταν μπαίνετε στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε τι χρειάζεται καθάρισμα. Π.χ. πιάτα στο νεροχύτη, λασπωμένα ίχνη στο πάτωμα, σκόνη στα έπιπλα και ιστούς αράχνης στις γωνίες.

Καθαριότητα σπιτιού

Έτσι, πιάνετε στη δουλειά και ακολουθείτε τη συνήθη ρουτίνα καθαριότητας: καθαρισμό ρούχων, σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, σφουγγάρισμα και τρίψιμο του μπάνιου έως ότου ολόκληρος ο χώρος είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Είναι όμως όλα καθαρά; Ακόμα κι αν το σπίτι σας φαίνεται καθαρό, μπορεί να υπάρχουν εργασίες που δεν ξέρετε καν ότι πρέπει να αποτελούν μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας.

Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις εργασίες δεν απαιτούν καθημερινό ή εβδομαδιαίο καθαρισμό, λίγη προσοχή κάθε λίγους μήνες θα κάνει το σπίτι σας καθαρότερο, ασφαλέστερο και υγιέστερο για εσάς και την οικογένειά σας.

Τα 7 πράγματα που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα για την καθαριότητα σπιτιού

Αεραγωγοί στεγνωτηρίου

Το άδειασμα της παγίδας με το χνούδι στο στεγνωτήριο μετά από κάθε πλύση θα πρέπει να είναι ρουτίνα γιατί βοηθάει το στεγνωτήριο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τον αγωγό εξαερισμού του στεγνωτηρίου; Οι πυρκαγιές που οφείλονται στον εξαερισμό στεγνωτηρίου είναι δεύτερες μετά τις πυρκαγιές κουζίνας ως αιτία πρόκλησης ζημιών από πυρκαγιά σε ένα σπίτι, στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον εποχιακά, αφιερώστε χρόνο για να επιθεωρήσετε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μακριά λαβή για να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις χνούδι από τον αγωγό του στεγνωτηρίου και τον εξωτερικό αεραγωγό. Εάν η εξωτερική οπή είναι φραγμένη, ο υγρός αέρας δεν μπορεί να διαφύγει, προκαλώντας μυρωδιές μούχλας και σχηματισμό μούχλας.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και σακούλες

Οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για το σούπερ μάρκετ είναι ένας υπεύθυνος τρόπος για να κρατήσετε το πλαστικό μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τις δικές σας; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε τις σακούλες που χρησιμοποιούνται για προϊόντα, όπως κρέατα και άλλα ευπαθή τρόφιμα, για την απομάκρυνση των βακτηρίων. Διασταυρούμενη μόλυνση μπορεί επίσης να συμβεί μεταξύ των προϊόντων καθαρισμού και των τροφίμων. Οι περισσότερες σακούλες μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο στον ήπιο κύκλο.

Ποτήρια ή θήκες οδοντόβουρτσας

Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό της θήκης της οδοντόβουρτσας σας. Μπορεί να είναι ένα σκοτεινό, τρομακτικό μέρος γεμάτο αποβράσματα και, πιθανώς, μούχλα. Το πλύσιμο τους με νερό και σαπούνι ή μία εβδομαδιαία πλύση στο πλυντήριο πιάτων θα λύσει το πρόβλημα.

Αποχετεύσεις

Αν παρατηρήσετε μια άσχημη μυρωδιά από τις αποχετεύσεις του νιπτήρα του μπάνιου ή του νεροχύτη της κουζίνας σας, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε αυτή την παγίδα.

Φίλτρα αέρα και καλύμματα εξαερισμού

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας είναι να αλλάξετε τα φίλτρα στο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού σας. Στη συνέχεια ξεσκονίστε ή πλύνετε τα καλύμματα εξαερισμού που έχουν παγιδευτεί σωματίδια μαγειρικού λίπους και σκόνη. Το σύστημα αέρα σας θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και θα έχετε λιγότερη σκόνη στα υπάρχοντά σας. Μην ξεχάσετε τα φίλτρα εξαερισμού του απορροφητήρα κουζίνας.

Πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται πλύσιμο αφού ρέει κάθε μέρα σαπούνι και καυτό νερό, αλλά μπορεί να κάνει καλό ένα καθάρισμα τουλάχιστον κάθε μήνα. Ένα πλυντήριο πιάτων έχει φίλτρα και αποχετεύσεις που μπορεί να φράξουν με σωματίδια τροφίμων και κομμάτια από χάρτινες ετικέτες. Ο τακτικός καθαρισμός με ένα γρήγορο τρίψιμο μαγειρικής σόδας και ένα φλιτζάνι ξύδι μπορεί να κρατήσει μακριά την οσμή, να διασπάσει τα μεταλλικά ιζήματα από το σκληρό νερό και να σας αφήσει πιο καθαρά πιάτα.

Ηλεκτρικές σκούπες, Σφουγγαρίστρες και Σκούπες

Τα σκληρά εργαλεία που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό αξίζουν ένα καλό καθάρισμα. Πλύνετε ή αντικαταστήστε τα φίλτρα. Ελέγξτε τους εύκαμπτους σωλήνες και τους κυλίνδρους για μπλοκαρίσματα και διώξτε τις τρίχες που οπωσδήποτε θα βρείτε.

Πλύνετε τις κεφαλές σφουγγαρίστρας με ζεστό νερό και καλό απορρυπαντικό. Ρίξτε τη σκούπα σε έναν κουβά με ζεστό νερό με σαπούνι, ξεπλύνετε και στεγνώστε στον αέρα. Με καθαρά εργαλεία, είστε έτοιμοι να καθαρίσετε κάθε χώρο—ακόμα και αυτούς που δεν ξέρατε ότι έπρεπε να καθαρίσετε.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Αυτό που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στο κρεβάτι του ξενοδοχείου

Η Ελλάδα στην πρώτη 10άδα των χωρών με αυξημένη κατάθλιψη – 1 στους 2 στην Ευρώπη χωρίς θεραπεία

Καθάρισμα μπάνιου – Οι 10 κινήσεις που διώχνουν τα μικρόβια και τις βρωμιές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.