Αυτές οι συνήθειες θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας απόδοση

Η σεξουαλική ζωή δεν είναι ανεξάρτητη από την φυσική και ψυχική υγεία. Οι υγιεινές συνήθειες και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο, να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή και πιθανώς να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η στυτική δυσλειτουργία και η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία.

Η σεξουαλική διέγερση και λειτουργία εξαρτώνται από ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και την καλή γενική υγεία, έτσι ώστε τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες να μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η ενίσχυση αυτού του τομέα δεν πρέπει να ξεχωρίζεται από τη γενικότερη υγεία και ευεξία. Υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες, μπορείς να βελτιώσεις όλες τις πτυχές της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ!

Κράτα τη δουλειά σου μακριά από το υπνοδωμάτιο

Το έχουμε κάνει όλοι. Βρισκόμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και κοιτάμε emails ή «κλείνουμε» εκκρεμότητες. Φαίνεται κάτι πολύ αθώο, όμως δεν είναι! Με αυτόν τον τρόπο, μεταφέρεις όλες τις υποχρεώσεις στον ιδιωτικό σου χώρο, με αποτέλεσμα να αποσαφηνίζεται το όριο που διαχωρίζει την εργασιακή από την προσωπική σου ζωή.

Ξεκίνα, λοιπόν, σιγά σιγά να αποσύρεις ό, τι σχετικό με την τεχνολογία από το υπνοδωμάτιο και όρισε έναν άλλο χώρο του σπιτιού που θα δουλεύεις. Θυμήσου: το κρεβάτι προορίζεται για ξεκούραση και άλλες δραστηριότητες! Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι περισσότερο εστιασμένη στο σύντροφό σου, με αποτέλεσμα να συνδέεστε σε βαθύτερο επίπεδο. Το σεξ δεν μπορεί παρά να γίνει καλύτερο!

Επίλεξε ένα τρόπο άσκησης

Μην αμελείς την εκγύμνασή σου, καθώς αυτή συμβάλλει ενεργά στη σεξουαλική σου ζωή. Δε θα μειώσεις μόνο τα επίπεδα του άγχους σου, αλλά θα ενισχύσεις την ευλυγισία σου & θα τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Δεδομένου ότι το στρες και η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη λίμπιντο στις γυναίκες, είναι κατανοητό ότι βάζοντας την άσκηση στη ζωή σου, απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ.

Επικοινώνησε με το σύντροφό σου

Φυσικά δεν εννοούμε ένα απλό «πώς τα πήγες στη δουλειά σήμερα;»! η ουσιαστική επικοινωνία με το σύντροφό σου είναι εξέχουσας σημασίας. Σας δίνει την ευκαιρία να μαθαίνετε συνεχώς ο ένας τον άλλον και να εξελίσσεστε μαζί. Η επικοινωνία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που κρατάνε τη σχέση ζωντανή μέσα στα χρόνια.

Σαφώς, η ειλικρινής επικοινωνία πρέπει να επεκτείνεται και στο σεξουαλικό τομέα. Είναι απόλυτα θεμιτό αλλά και επιθυμητό να ζητήσεις από το σύντροφό σου να δοκιμάσετε μία νέα στάση ή να ενσωματώσετε διάφορες άλλες πρακτικές, όπως είναι τα παιχνίδια ρόλων. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορείτε να εντάξετε ερωτικά βοηθήματα και προϊόντα.

Το να αποσαφηνίζετε μεταξύ σας επίσης τι αρέσει στον έναν και στον άλλον αλλά και τι δεν αρέσει είναι μία ακόμη πολύ βοηθητική πρακτική. Μπορεί να ακούγεται πολύ άβολο, αλλά η τακτική συζήτηση μεταξύ συντρόφων σχετικά με το σεξ, μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας.

Κοιμήσου περισσότερο

Ο ύπνος μπορεί να αποβεί θεραπευτικός και ευεργετικός σε πολλές περιπτώσεις. Άγχος, ακμή, πόνοι και ναι! Το καλό σεξ μπορεί να βελτιωθούν από τον ποιοτικό ύπνο. Υπάρχουν πολλές έρευνες που καταλήγουν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Πώς γίνεται αυτό; Έλλειψη ύπνου σημαίνει κούραση, αυξημένη κορτιζόλη και παράλληλα μειωμένα οιστρογόνα και τεστοστερόνη. Η αλυσίδα αυτή καταλήγει στο στρες, το οποίο σαφώς δεν ευνοεί καθόλου την βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

Ρώτα τους ειδικούς

Ποτέ δεν είναι ντροπή να συμβουλευτείς τον ειδικό. Είναι πολύ λογικό να έχει κανείς απορίες ή και δυσκολίες στο σεξουαλικό τομέα. Πολύ βοηθητική θεωρείται η καταγραφή ιστορικού, αποριών και σκέψεων, ώστε να μπορείς να μεταφέρεις όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν στον ειδικό.

Πηγή: www.healthgrades.com

Διαβάστε επίσης 

10 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας

Πολυκυστικές ωοθήκες: Μην αγνοείτε τα συμπτώματα

Η κλινική, η Αφρική, τα εξώγαμα – Λυγίζουν και οι πριγκίπισσες, το παράδειγμα της Σαρλίν του Μονακό

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.