Eμμηνόπαυση: Βγάλτε την από το…«mute»

Με τη βοήθεια της επιστήμης η εμμηνόπαυση βγαίνει από το…«mute». Αν και κάθε γυναίκα θα περάσει στην εμμηνόπαυση, καμία εμπειρία δεν είναι ακριβώς η ίδια.

Ενώ κάποιες χαιρετίζουν αυτό το νέο κεφάλαιο, πολλές νιώθουν απροετοίμαστες για το φάσμα των αλλαγών. Οι οποίες μπορεί να τις αποδυναμώσουν ή ακόμη και να τις περιθωριοποιήσουν.

Εμμηνόπαυση: Συμπτώματα

Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών θα έχει αμελητέα συμπτώματα, ενώ έως και το 80% θα παρουσιάσει, κάποια στιγμή, αγγειοκινητικά συμπτώματα όπως. εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, άγχος και διαταραχές ύπνου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτά μπορεί να διαρκέσουν. 10 και πλέον χρόνια μετά την τελευταία έμμηνο ρύση.

Η Bayer θέλοντας να ικανοποιήσει μια σημαντική θεραπευτική ανάγκη η οποία δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς μέχρι σήμερα. ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα κλινικής μελέτης φάσης III OASIS.

Στοχεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του Elinzanetant για τη θεραπεία των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων κατά την εμμηνόπαυση.

Το Elinzanetant είναι ένας υπό έρευνα και πρώτος στην κατηγορία, μη ορμονικός, διπλός ανταγωνιστής του υποδοχέα νευροκινίνης-1,3, ο οποίος προορίζεται για από του στόματος χρήση, μία φορά την ημέρα.

Αυτό που χρειάζεται είναι όλες τις γυναίκες να αρχίσουν να μιλούν για τις δυσκολίες της εμμηνόπαυσης. Τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές με τους γιατρούς τους, ενθαρρύνοντας, παράλληλα. τις φίλες και τα μέλη της οικογένειάς τους να κάνουν το ίδιο.

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική

Από την πρώτη περίοδο, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την αντισύλληψη, την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα και την εμμηνόπαυση μέχρι τα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει όπως δυσμηνόρροια ή ενδομητρίωση, η Bayer τοποθετεί την υγεία όλων των γυναικών στο επίκεντρο.

Διαβάστε επίσης

Δέκα αλήθειες για την ψωρίαση

Τροφές που «ανεβάζουν» τη διάθεση

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.