Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε γυαλιά οράσεως

Τα καινούργια μας γυαλιά μας ανανεώνουν την εμφάνιση και διορθώνουν τέλεια την όρασή μας. Χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε κάποιες απλές οδηγίες για την χρήση τους.

Όπως λέει ο οπτικός Ανδρέας Ζερβόπουλος, μια περίεργη αίσθηση “ζαλάδας” είναι αναμενόμενη στην αρχή. Ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τα νέα οπτικά δεδομένα και αντιδρά. Αυτά τα συμπτώματα αναμένεται να υποχωρήσουν μετά από λίγες ημέρες. Αν δεν υποχωρήσουν, συμβουλευόμαστε τον οφθαλμίατρο και τον οπτικό μας.

Χρήσιμες οδηγίες

  • Φοράμε τα γυαλιά βάσει των οδηγιών που μας δόθηκαν. Για παράδειγμα, τα γυαλιά της πρεσβυωπίας φοριούνται μόνο στην κοντινή εργασία και δεν επιτρέπεται να κοιτάζουμε με αυτά μακρινά αντικείμενα όπως η τηλεόραση, καθώς και να κινούμαστε με αυτά φορεμένα.
  • Αν δεν νιώθουμε τα γυαλιά να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο, επισκεπτόμαστε τον οπτικό για να προσαρμόσει την εφαρμογή τους.
  • Η προσπάθεια να ισιώσουμε ή να επισκευάσουμε τον σκελετό μόνοι μας μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο του ιδίου ή των φακών ή σε αχρήστευση του. Ο οπτικός θα το κάνει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα και συνήθως δωρεάν.
  • Ακόμα και οι καλύτερες ποιότητες φακών είναι επιρρεπείς στις χαράξεις. Έτσι, καθαρίζουμε τα γυαλιά μας με το πανάκι που τα συνοδεύει και όχι με χαρτομάντηλα ή με τα ρούχα μας. Αν θέλουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τα ειδικά σπρέι ή απλό κρεμοσάπουνο και χλιαρό νερό δουλεύουν τέλεια. Πέρα τούτου, προσέχουμε που τα ακουμπάμε και πως τα αποθηκεύουμε.
  • Άλλοι παράγοντες φθοράς είναι η θερμοκρασία (πάνω από 50 β. Κελσίου) και χημικά όπως η λακ και το ζελέ μαλλιών και το θαλασσινό νερό.
  • Για να μην πιέζονται οι αρθρώσεις των βραχιόνων, φοράμε και βγάζουμε τα γυαλιά με τα δύο μας χέρια. Επίσης αποφεύγουμε να φοράμε τα γυαλιά ως “στέκα” ή κρεμασμένα από κορδόνι.

Τα γυαλιά ως κατασκευή είναι ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, η τήρηση των ανωτέρω οδηγιών θα ελαττώσει τις πιθανότητες ζημιών, σημειώνει ο κ. Ζερβόπουλος.

Διαβάστε επίσης 

Είναι πράγματι αποτελεσματικές οι κάλτσες συμπίεσης

Μετάλλαξη Δέλτα – Ξεγελά τα αντισώματα όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό

Ροβίτσα: Το άγνωστο όσπριο με τη μεγάλη διατροφική αξία

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.