Μπορεί ο αυνανισμός να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη που να το υποστηρίζει αυτό;

Ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική, υγιής δραστηριότητα – ωστόσο οι μύθοι για αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν άφθονοι. Αυτό οφείλεται εν μέρει επειδή αυτή η δραστηριότητα στιγματίζεται ακόμη και σήμερα σε πολλές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, μελέτες υποδεικνύουν ότι η ευχαρίστηση του αυνανισμού μπορεί να φέρει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως καταπολέμηση του άγχους, βελτίωση της διάθεσης και ανακούφιση από τον πόνο, συμπεριλαμβανομένων των πόνων περιόδου.

Οι μελέτες που εξετάζουν τον πιθανό αντίκτυπο του αυνανισμού στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι λίγες και οι περισσότερες αφορούν σε άνδρες και όχι σε γυναίκες.

Μια παλαιότερη μελέτη που έγινε σε 11 άνδρες έδειξε ότι μετά τον οργασμό από αυνανισμό αυξήθηκαν ορισμένα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος, τα λευκοκύτταρα, των φυσικών κυττάρων που καταπολεμούν καρκινικά κύτταρα και κύτταρα μολυσμένα από ιούς.

Ωστόσο «ένα δείγμα 11 ατόμων δεν είναι αρκετά καλό» για να αποδείξει ότι ο αυνανισμός ωφελεί τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, δήλωσε στο Medical News Today ο Jagdish Khubchandani , καθηγητής δημόσιας υγείας στο New Mexico State University.

«Δεύτερον, δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες δοκιμές σε αυτά τα άτομα», είπε προσθέτοντας ότι η παροδική αύξηση των δεικτών του ανοσοποιητικού σημαίνει μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ανοσίας ή προστασία από ασθένειες».

Ο Δρ Jerry Bailey, που ειδικεύεται στην υγεία των ανδρών, εξήγησε στο MNT ότι «η αύξηση της κατάστασης διέγερσης και η απελευθέρωση ορμονών κατά τη διάρκεια και μετά τον οργασμό ενισχύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και τις ορμόνες».

«Αυτό το αποτέλεσμα», υποστήριξε, «μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες μετά τον οργασμό. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα οφέλη είναι μέσα σε 60 λεπτά από τον οργασμό. Ο αυνανισμός μπορεί να φέρει κάποια άλλα οφέλη, όπως καλό ύπνο, καταπολέμηση του στρες και βελτίωση της διάθεσης».

Πηγή: medicalnewstoday.com

Διαβάστε επίσης

Αυνανισμός: Παρά τρίχα γλίτωσε τον θάνατο 51χρονος, τι συνέβη

Αυνανισμός: Τα συν και τα πλην για τον οργανισμό

Τι εμποδίζει την καλή στύση ; Δείτε όλα τα μυστικά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.