Το ΥΓΕΙΑ πρωτοπόρο στον τομέα εκπαίδευσης ιατρών στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική

Ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Γ ́ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, αναγνωρίστηκε από την βιομηχανία βιοτεχνολογίας ως διεθνής εκπαιδευτής (international proctor and consultant) στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική και συγκεκριμένα στην επιδιόρθωση της μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας με ενδοσκοπικές τεχνικές, χωρίς τη διάνοιξη του στέρνου, όπως ανακοίνωσε το ΥΓΕΙΑ.

Ο κ. Αριστοτέλης Πάνος

Ο ρόλος του θα είναι να βοηθά διεθνώς, καρδιοχειρουργούς στις χώρες τους, που θέλουν να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την ενδοσκοπική τους εμπειρία στην καρδιοχειρουργική, καθώς και να χειρουργεί μαζί τους ενδοσκοπικά ιδιαίτερα πολύπλοκες καρδιακές παθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό τον περασμένο Οκτώβριο προσκλήθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική καρδιοχειρουργικής της Βάρνας, Βουλγαρίας, για να χειρουργήσει ασθενείς πάσχοντες από αυτές τις παθήσεις ενδοσκοπικά. Με τη βοήθεια του Δρ. Κυριάκου Μπέλλου, Αναπλ. Διευθυντή́ της Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία σειρά επεμβάσεων.

Ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος ήδη από το 2007 πρωτοπορεί στη χώρα μας εφαρμόζοντας με την ομάδα του στο ΥΓΕΙΑ, ενδοσκοπικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον από το 2017 ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος με τους συνεργάτες του και με τη βοήθεια του ΥΓΕΙΑ διοργανώνουν το ῞Athens course on endoscopic and robotic cardiac surgery: Clinical Immersion῝ ένα από τα διακεκριμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική.

“Το ΥΓΕΙΑ, μέλος του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, Hellenic Healthcare Group, πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως τη θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των καρδιαγγειακών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν στην ενήλικη ζωή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης

Οι ποινές για τους προπηλακισμούς σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών

Μητέρα πρόσφερε το μισό της ήπαρ στον γιό της – “Έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί μου”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.