Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην Ιατρική – Εκδήλωση στο ΜΗΤΕΡΑ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΜΗΤΕΡΑ με θέμα «Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην Ιατρική», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το παρόν και το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας.

από αριστερά ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΥΓΕΙΑ, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΗΤΕΡΑ και ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την κομβική σημασία που θα έχει ο νέος υπερ-υπολογιστής «Δαίδαλος» στην ιατρική και ερευνητική κοινότητα, τόσο για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών, όσο και για την κατανόηση της δημιουργίας και της εξέλιξης των επιδημιών.

από αριστερά ο κ. Τάκης Σκανδαλάκης, Πρόεδρος HEAL Academy HHG, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Γυναικολογικής Ογκολογικής Κλινικής και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ και ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργάκης Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες ειδικών σε θέματα που αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη στην Ιατρική, σε νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της, ενώ παρουσιάστηκαν τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν, το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου του μαστού, καθώς και το Εμβρυολογικό Εργαστήριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, το οποίο αποτελεί το πλέον προηγμένο εργαστήριο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο κ. Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Γυναικολογικής Ογκολογικής Κλινικής και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, ο κ. Νικόλαος Σπυρίδης, Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, ο κ. Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων HHG, ο κ. Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, International Business Advisor, Flywheel.io, ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργάκης, Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας Ομίλου ΥΓΕΙΑ, η κα. Αλεξάνδρα Αθανασίου, Ακτινοδιαγνώστης, Διευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, EUSOBI Executive Board και ο κ. Ιωάννης Σφοντούρης, Εμβρυολόγος, Διευθυντής Εμβρυολογικού Εργαστηρίου ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις.

Τα θεραπευτήρια και οι Μονάδες του Ομίλου HHG ενσωματώνουν προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης στις διάφορες πτυχές των υπηρεσιών τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης, την επιτάχυνση της διαγνωστικής διαδικασίας, την εξατομίκευση της θεραπείας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν απρόσκοπτα.

Διαβάστε επίσης

12 τροφές με βιταμίνη Α για υγιή μάτια, γερά οστά και ανοσία

Το συνέδριο του Κώστα και της Λίνας, το εγκώμιο του Ηλία και ο άοκνος Βασίλης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.