Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη Lavipharm – Στο χαρτοφυλάκιο νέο φάρμακο για τη στύση

Ενίσχυση των οικονομικών της επιδόσεων και αλλαγή πλεύσης επιχειρεί η φαρμακευτική εταιρεία Lavipharm, μετά από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) έως και 58 εκατ. ευρώ σε μετρητά, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Η διοίκηση της εταιρείας – με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Λαβίδα, γιο του εκλιπόντος Θανάση Λαβίδα – εκτιμά ότι η ΑΜΚ θα οδηγήσει στην ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και ότι θα σημάνει μια νέα αρχή για τη φαρμακευτική.

Την αναδοχή της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου των 58 εκατ. ευρώ έχει αναλάβει ο Τάσος Αστυφίδης της Ambrosia Capital, με άγνωστα ως τώρα τα αποτελέσματα των επαφών του. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να πειστούν οι νέοι υποψήφιοι μέτοχοι, καθώς το τελευταίο διάστημα η μετοχή κάνει βουτιά άνω του 65%.

Lavipharm: Ολική επαναφορά

Αυτό, πάντως, δεν φαίνεται να «φρενάρει» το αναπτυξιακό πλάνο της φαρμακευτικής εταιρείας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το αντιϋπερτασικό patch κλονιδίνης (διαδερμικό επίθεμα) που πωλείται επί σειρά ετών στην Ιταλία. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, όπου η Lavipharm διαθέτει τρία φάρμακα διαδερμικής χορήγησης (την κλονιδίνη, την φεντανύλη και τη νιτρογλυκερίνη).

Παράλληλα ένα νέο σκεύασμα για τη στύση άρχισε να κυκλοφορεί στην αγορά. Πρόκειται για το Talys®, η δραστική ουσία του οποίου είναι η ταδαλαφίλη και στη χώρα μας κυκλοφορεί σε τρεις περιεκτικότητες, ώστε να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες κάθε ασθενή.

Νέο φάρμακο για τη στύση

Το φάρμακο στοχεύει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και ήρθε να ενισχύσει την πολυετή παρουσία της εταιρείας στην εν λόγω θεραπευτική κατηγορία.

Η στυτική δυσλειτουργία έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί με την πάροδο των ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και νεότεροι ηλικιακά άνδρες. Έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση αντιμετωπίζεται. Το ζήτημα είναι ότι πολύ συχνά «κρύβει» άλλα προβλήματα υγείας, που ως επί το πλείστον σχετίζονται με την λειτουργία της καρδιάς.

Επιπλέον η πλειοψηφία των ασθενών με συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη παρουσιάζουν και στυτική δυσλειτουργία, αν και μέχρι τώρα δεν έχει τεκμηριωθεί αιτιολογική σχέση των δύο καταστάσεων.

«Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί μια διαχρονική ιατρική πρόκληση, κυρίως λόγω της ψυχοκοινωνικής διάστασης που έχει λάβει από τους ασθενείς», δήλωσε ο Head of Marketing Rx & Oncology της Lavipharm Hellas Αριστείδης Πολυβός.

«Το Talys® ενισχύει σημαντικά τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για κάθε επαγγελματία υγείας. Παράλληλα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Lαvipharm στη θεραπευτική κατηγορία. Με την κυκλοφορία του Talys® στόχος μας είναι να συμβάλουμε ουσιαστικά στη βέλτιστη αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας καθώς και των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, δημιουργώντας παράλληλα ένα επιτυχημένο προϊόν σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά».

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Η μαχητική Ματίνα, η πελαγωμένη Νάντια, και ο “γάτος” Βαλτάς

ΙΦΕΤ: Ενίσχυση της Υγείας με πάνω από 740 φάρμακα

Sanofi: Υποστηρίζει τη ψυχική υγεία των παιδιών που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιου»

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.