Metropolitan General : Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ηπατολογικών νοσημάτων

Στη Γ΄ Παθολογική Κλινική του Metropolitan General, λειτουργεί Ηπατολογικό Ιατρείο υπό τον Δημήτριο Καραγιαννάκη MD, PhD, Ειδικό Παθολόγο-Ηπατολόγο, Αναπληρωτή Διευθυντή της Κλινικής, Ακαδημαϊκό Ερευνητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στο Ιατρείο διερευνώνται όλα τα συμπτώματα και νοσήματα που άπτονται του τομέα της Ηπατολογίας, με σκοπό την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα εξετάζονται ασθενείς με:

 Χρόνιες Ηπατίτιδες Β και C
 Αλκοολική Νόσο του Ήπατος
 Μη Αλκοολική Λιπώδη Διήθηση του Ήπατος
 Αυτοάνοσα Νοσήματα του Ήπατος (Αυτοάνοση Ηπατίτιδα)
 Χολοστατικά Νοσήματα (Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειοπάθεια, Πρωτοπαθή
Σκληρυντική Χολαγγειίτιδα)
 Μεταβολικά Νοσήματα του Ήπατος (Αιμοχρωμάτωση, Νόσο Wilson κλπ)
 Φαρμακευτικές Ηπατοπάθειες
 Ηπατοκυτταρικό καρκίνο
Καρκίνο των Χοληφόρων (Χολαγγειοκαρκίνωμα)
 Κίρρωση του Ήπατος και επιπλοκές της Πυλαίας Υπέρτασης (Ασκίτη, Ηπατική
Εγκεφαλοπάθεια, Ηπατονεφρικό σύνδρομο, Κιρσορραγία)
 Ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν ή έχουν ήδη υποβληθεί σε Ηπατική
Μεταμόσχευση.

Στο Ιατρείο που λειτουργεί στο  Metropolitan General , παρέχεται η δυνατότητα Υπερηχογραφικού ελέγχου του ήπατος, των αγγείων και των χοληφόρων αυτού, καθώς και διενέργειας Ελαστογραφίας Ήπατος, με τη μέθοδο 2D-Shear Wave Elastography, μιας μη επεμβατικής, ασφαλούς, γρήγορης στην εκτέλεση, και υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας μεθόδου, που έχει πλέον καταστεί διεθνώς ως απολύτως αναγκαία για την ορθή και ολοκληρωμένη εκτίμηση της σοβαρότητας οποιασδήποτε ηπατικής βλάβης ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

Το Ηπατολογικό Ιατρείο της Γ’ Παθολογικής Κλινικής συνεργάζεται με τοΓαστρεντερολογικό, το Ακτινολογικό και το τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας, όπως και με ομάδες Ογκολόγων του Νοσοκομείου Metropolitan General, με σκοπό την όσο το δυνατόν αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των πασχόντων από ηπατικά νοσήματα ασθενών.

Επίσης, το Ιατρείο συνεργάζεται με Πανεπιστημιακές Κλινικές των Αθηνών που διαθέτουν Μεταμοσχευτικές Μονάδες, αλλά και με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, με σκοπό τη διαχείριση ασθενών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Ήπατος.

Διαβάστε επίσης

Το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, μεταξύ των 10 εκπαιδευτικών κέντρων στην Ευρώπη

Ο Christian Rodseth, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.