Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Έρχεται φάρμακο για την παχυσαρκία – Μονάδα παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα στα άμεσα σχέδια

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θεωρείται πρωτοπόρα στην κλινική έρευνα. Χθες, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Lilly International Ilya Yuffa και τη συμπλήρωση 26 χρόνων επένδυσης στη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ Διονύσης Φιλιώτης αναφέρθηκε στα άμεσα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας.

Η δημιουργία μιας Μονάδας παραγωγής φαρμάκων στη χώρα μας είναι η επόμενη επένδυση, που προγραμματίζει η φαρμακευτική εταιρεία, η οποία φιλοδοξεί να εξυπηρετεί και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Ο κ. Yuffa ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, χάρη στην υψηλή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της, τη γεωγραφική της θέση στην Ευρώπη, την εγγύτητά της σε Μέση Ανατολή και Αφρική, την πολιτική της σταθερότητας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολύ καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο Πρόεδρος της Lilly International αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία της Lilly στην Ελλάδα, που ξεκίνησε αρχικά με τη συνεργασία της με τη Φαρμασέρβ Ελλάς το 1984 και εξελίχθηκε στη δημιουργία της κοινοπραξίας το 1994, οπότε και δημιουργήθηκε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Έρχεται φάρμακο για την παχυσαρκία

Η εταιρεία θεωρείται εκ των παγκόσμιων ηγετών στο πεδίο του διαβήτη, καθώς έχει παρασκευάσει πολλά νέα φάρμακα και συσκευές, προκειμένου να βοηθήσει τους ασθενείς. Άλλωστε το μότο του κ. Διονύση Φιλιώτη είναι ότι «Όλα ξεκινούν με μία υπόσχεση – Να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Αυτή τη στιγμή εξετάζεται, μάλιστα, ένα νέο φάρμακο, που θα φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας. Δεν πρόκειται για κάποιο χάπι, αλλά για μια ενέσιμη θεραπεία, για την οποία οι ως τώρα ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές. Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσει, αν όλα πάνε καλά.

Εκτός από αυτό το φάρμακο για την παχυσαρκία, η εταιρεία δοκιμάζει καινοτόμες θεραπείες και για μεταστατικό καρκίνο, αλλά και για αυτοάνοσες παθήσεις.

Στο επίκεντρο οι κλινικές έρευνες

Το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών της Φαρμασέρβ – Λίλλυ, από την ίδρυσή του το 1996, είναι σταθερά προσηλωμένο στο όραμα της άρτιας διεξαγωγής Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων, με στόχο την αξιολόγηση – ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών παραγόντων. Σήμερα, έχοντας πλέον καταγράψει πολύ σημαντική επιστημονική δραστηριότητα, είναι από τα πιο πολυπληθή ερευνητικά κέντρα στη χώρα και απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.

Στα 26 χρόνια ύπαρξής του, το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών έχει επιτύχει επιστημονική συνεργασία με περισσότερες από 2.100 Έλληνες ιατρούς – ερευνητές, σε περισσότερα από 1.300 ερευνητικά κέντρα, στα οποία έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 16.000 ασθενείς. Τα δεδομένα έχουν αξιοποιηθεί σε περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις – ανακοινώσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και σε συνέδρια. Πάνω από 50εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ τα τελευταία χρόνια μέσω των κλινικών μελετών. Πρόσφατα, εξάλλου, η εταιρεία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη Φάσης 3, που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Το clawback, το rebate και οι επενδύσεις

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ αναφέρθηκε και στο clawback, χαρακτηρίζοντάς το εφιάλτη και «αρπαχτή».

Ο κλάδος μας πλήττεται βάναυσα όσο κανένας άλλος. Πληρώνει τα πάντα, το φάρμακο έχει και ΦΠΑ, πληρώνει και το rebate και μετά περιμένει 6-8-10 μήνες να του έρθει το μπουγιουρντί. Αλλά έτσι δεν βοηθιούνται οι επενδύσεις», είπε ο κ. Φιλιώτης.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ επενδύει στην άριστη τεχνογνωσία της Lilly, του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που συνδυάζει τη φροντίδα με την έρευνα, για την ανάπτυξη φαρμάκων που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Ο κ. Ilya Yuffa θύμισε ότι «Η Lilly είναι η εταιρεία, που έκανε εμπορικά διαθέσιμη παγκοσμίως για πρώτη φορά την ινσουλίνη το 1923. Εκατό χρόνια μετά η Lilly παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να βοηθήσει τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και να προσφέρει λύσεις, που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους».

Και κατέληξε: «Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ είναι ένας σταθερός και πολύτιμος εταίρος μας στην Ελλάδα. Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι να γιορτάσουμε τα 26 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού & Ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα – αλλά και να συζητήσουμε πρόσθετους τομείς και προγράμματα συνεργασίας.

Στη Lilly διερευνούμε όλες τις πιθανές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, εφόσον δημιουργηθούν και δρομολογηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται φυσικά η ύπαρξη ενός επιχειρηματικά και φορολογικά σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος, η αύξηση του προϋπολογισμού της χώρας για το φάρμακο, η μείωση των τεράστιων υποχρεωτικών επιστροφών σε rebates και clawbacks, η ελάττωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, περιλαμβανομένων των αποφάσεων της Δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.