Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, συμμετέχει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στα 53 Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου, σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη.

Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Τα ραντεβού κλείνονται καθημερινές και Σάββατα, ενώ το πρόγραμμα των Διαγνωστικών Κέντρων έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να εξυπηρετούνται την επόμενη ημέρα.

Τα αποτελέσματα εκδίδονται μέσα σε 3 ημέρες, αναρτώνται στην ειδική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ αλλά μπορούν να αποσταλούν και με email και μπαίνουν και στον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας, όπου διατηρείται όλο το ιστορικό εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι εξοπλισμένη με σύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους χαμηλής ακτινοβολίας, ενώ οι εξεταζόμενες έχουν δυνατότητα επιλογής άνδρα ή γυναίκας τεχνολόγου. Όλοι οι συνεργάτες του Ομίλου είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι, έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ψηφιακή Μαστογραφία

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αντικαταστήσει την αναλογική μαστογραφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη απεικονιστική τεχνολογία.

Στην ψηφιακή μαστογραφία η ακτινοβολία είναι ελάχιστη και σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται συμπαγείς και κυστικές βλάβες καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, οι υγιείς και ασυμπτωματικές γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τον πρώτο μαστογραφικό έλεγχο στα 35 (τη λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς). Η μαστογραφία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια μετά την ηλικία των 40 ετών και κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 50 ετών εκτός εάν έχουν επιβαρυμμένο κληρονομικό ή ατομικό ιστορικό που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Για τις γυναίκες εκείνες που έχουν επιβεβαιωμένη μετάλλαξη στα γονίδια BRCA1 και BRCA2, τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού, συστήνεται ετήσια μαστογραφία από τα 30.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» εδώ.

Διαβάστε επίσης

ECDC – ΕΜΑ: Σύσταση για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 σε ηλικίες άνω των 60 και ευάλωτους

Γιατί η φράση «Η άσκηση είναι η θεραπεία μου» είναι επιβλαβής

14 Συμβουλές για να χάσετε λίπος στην κοιλιά χωρίς δίαιτα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.