Γιάννης Μπεσσής Allergan Aesthetics: Η πρώτη υβριδική ενέσιμη θεραπεία, η συγχώνευση με την AbbVie και το ησυχαστήριό του

Ο Γιάννης Μπεσσής είναι ο Country Manager της Allergan Aesthetics – μία εταιρεία της AbbVie – για Ελλάδα και Κύπρο. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, όμως στα 5 του χρόνια ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την πόλη που αποτελεί την έμπνευσή του για τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής του και, όπως ο ίδιος λέει, το «ησυχαστήριό» του.

Μετά τις σπουδές στο Πολυτεχνείο ως Χημικός Μηχανικός MSc, ήρθε αντιμέτωπος με το δίλημμα αν θα συνέχιζε τις σπουδές του στις ΗΠΑ ή αν θα έμενε στην Ελλάδα και θα έμπαινε στον χώρο του φαρμάκου, επηρεασμένος από φιλικά του πρόσωπα, που, ήδη, δούλευαν στον κλάδο.

Εικοσιέξι χρόνια μετά, η επιλογή του τον δικαιώνει, έχοντας σημαντική πορεία σε πέντε φαρμακευτικές εταιρείες, από ιατρικός επισκέπτης σε πολλαπλούς ρόλους, που στοιχειοθετούν τις σημερινές δομές των φαρμακευτικών εταιριών.

Ο κ. Μπεσσής πιστεύει πολύ στην επικοινωνία. Είναι, αυτό που λέμε, ανοικτός άνθρωπος, με χαμόγελο που φτάνει ως τα μάτια και με γερή χειραψία. Οι συνεργάτες του λένε για εκείνον ότι έχει στρατηγική σκέψη και πίστη στην υλοποίηση των στόχων – δεξιότητες που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της πορείας του σε εταιρείες, όπως η Roche, η UCB Pharma, η Alexion και πλέον αξιοποιεί ως Country Manager της Allergan Aesthetics για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο ίδιος τιμά τους συνεργάτες του και τους αναδεικνύει περήφανα με κάθε τρόπο. Είναι για εκείνον πάντα στην κορυφή της εργασιακής του ηθικής.

Το 2020 η Allergan εξαγοράστηκε από την AbbVie, που, πλέον, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο βάσει κύκλου εργασιών. Δυο χρόνια μετά την ένωση των δύο εταιρειών ζητήσαμε από τον κ. Μπεσσή να κάνει μία αναδρομή. Όπως μας λέει, είναι πολλές οι προκλήσεις στην Αισθητική Ιατρική, έναν κλάδο που η παγκόσμια αγορά του άγγιξε τα 3,3 τρις δολάρια το 2020.

Κύριε Μπεσσή πώς ξεκίνησε αυτή η διαδρομή και τι δημιούργησε την ανάγκη της συγχώνευσηςAbbVie και Allergan;

H συγχώνευση αυτή ήταν – και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά – μία εξαιρετικά δομημένη επιχειρηματική κίνηση. Στηρίχθηκε σε ενδελεχή σχεδιασμό, ώστε σήμερα να μιλάμε για μία ουσιαστική επιχειρηματική κίνηση με μέλλον για τις δύο εταιρείες, για τους εργαζομένους, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες και, κυρίως, για τους ασθενείς μας. Ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων, που επισφραγίστηκε στις 8 Μαΐου του 2020. Από τότε η Allergan αποτελεί μία εταιρεία της AbbVie.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η συνένωση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αυτή της πανδημίας. Παρόλα αυτά δεν επηρεαστήκαμε από τις αντίξοες συνθήκες ή από ενδεχόμενες ανατροπές στον σχεδιασμό και όλοι οι συνάδελφοί μας απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι εργάστηκαν επί μήνες σκληρά και μεθοδικά, κατάφεραν αυτή η συνεργασία να καρποφορήσει.

Οι δύο εταιρείες δημιουργούν μαζί μία ισχυρή εταιρεία, που αλληλοσυμπληρώνεται σε θεραπευτικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες σε σημαντικούς θεραπευτικούς τομείς. Λειτουργεί στο ανώτατο επίπεδο της βιομηχανίας με ισχυρή κερδοφορία και με σημαντικές ταμειακές ροές σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως μία ενοποιημένη εταιρεία δεν γίναμε μόνο μεγαλύτεροι, αλλά και πιο ισχυροί, ώστε να προαγάγουμε ακόμη πιο ένθερμα την αποστολή μας, να συμβάλουμε θετικά στη ζωή των ασθενών. Μία τέτοιου βεληνεκούς συνεργασία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών.

Γιάννης Μπεσσής Country Manager της Allergan Aesthetics

Πιο συγκεκριμένα, τι έφερε σε επιχειρηματικό και σε οικονομικό επίπεδο αυτή η συγχώνευση;

AbbVie και Allergan μαζί είναι η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, βάσει κύκλου εργασιών. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2021 ανέρχεται σε 56 δις δολάρια, από τα 30 δις δολάρια το 2020. Αυτή η οικονομική ευρωστία υπόσχεται σημαντική ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία, υποστηρίζοντας διαφορετικές και συνεχείς επενδύσεις στην ανακάλυψη καινοτόμων θεραπειών.

Ενώνοντας δυνάμεις, ενώσαμε και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, οι οποίες βρίσκονται σε κάποιους από τους πιο παραγωγικούς κόμβους καινοτομίας στον κόσμο και χάρη σε αυτό βρισκόμαστε στον πυρήνα της πρωτοποριακής έρευνας, προωθώντας τις καλύτερες ιδέες με ταχύτερους ρυθμούς. Σήμερα βρισκόμαστε σταθερά στην κορυφή της βιομηχανίας σε κύριους συντελεστές, όπως είναι η συνολική απόδοση των μετόχων, η αύξηση των εσόδων, η αύξηση των αναπροσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή.

Η ενοποίησή μας δημιούργησε ένα σπουδαίο και ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο, με πάνω από 30 brands, πρωταγωνιστώντας σε 60 θεραπευτικές κατηγορίες, που μας δίνουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στην επίλυση δύσκολων προκλήσεων για την υγεία των ασθενών και να διατηρήσουμε ηγετική θέση στη βιομηχανία. Όσον αφορά στα χαρτοφυλάκια, οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες.

Η AbbVie ηγέτης στην Ανοσολογία με ιστορία 20 ετών και πρωταγωνιστικές θεραπείες σε θεραπευτικές κατηγορίες όπως στη ρευματολογία, στην ψωρίαση, στη νόσο του Crohn και σε άλλες. Η Allergan έφερε μαζί της ένα εξαιρετικά ισχυρό χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών σκευασμάτων στη Νευρολογία, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον της AbbVie, στην Οφθαλμολογία και κυρίως το χαρτοφυλάκιο της Αισθητικής Ιατρικής, το οποίο αποτελείται από ευρέως γνωστά και εμβληματικά brands, καταξιωμένα μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Γι’ αυτό, τα δύο πρώτα χρόνια της ενοποίησης, ο τομέας της Αισθητικής Ιατρικής αποτέλεσε ένα διακριτό brand, εντός της AbbVie παγκοσμίως και στην Ελλάδα, με την επωνυμία Allergan Aesthetics, μία εταιρεία της AbbVie. Τον Νοέμβριο του 2022 θα ολοκληρωθεί και επίσημα η συνένωση των δύο εταιρειών, ως μία νομική οντότητα, οπότε η Αισθητική Ιατρική θα αποτελεί έναν από τους πέντε θεραπευτικούς τομείς, που εστιάζει πλέον η AbbVie, μετά την Ανοσολογία, την Αιματολογία, την Οφθαλμολογία και τη Νευρολογία.

Αυτή η ολοκλήρωση, που αναμένεται στο τέλος του χρόνου, θα φέρει ακόμη περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης και καινοτομίας και για την AbbVie συνολικά, αλλά και ειδικά για τον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής.

Αναφερθήκατε στα εμβληματικά brands της Allergan Aesthetics και στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Αισθητικής Ιατρικής μετά την πλήρη ολοκλήρωση της ενοποίησης. Ποια είναι τα καθιερωμένα σας brands και τι επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα;

Το χαρτοφυλάκιο της Αισθητικής Ιατρικής δημιουργήθηκε μέσα από μία σειρά εξαγορών και από τη μέγιστη αξιοποίηση κορυφαίων brands παγκοσμίως. Περιλαμβάνει ενέσιμες θεραπείες προσώπου, θεραπείες σμίλευσης σώματος (body contouring), πλαστικής χειρουργικής, φροντίδας δέρματος και άλλες θεραπείες. Τα καινοτόμα προϊόντα μας περιλαμβάνουν την ευρέως γνωστή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση (VISTABEL®), την παγκοσμίως κορυφαία σειρά fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ (Juvéderm®) και την εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και από Κοινοποιημένο Φορέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεραπεία body contouring, (CoolSculpting®).

Χάρη στους πόρους και στις υποδομές, μετά την ενοποίηση με την AbbVie αναμένεται περαιτέρω επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπευτικών λύσεων, ενώ παράλληλα θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερες ευκαιρίες εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου.

Ήδη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενδυναμώνουμε το χαρτοφυλάκιό μας επενδύοντας στη συναρπαστική κατηγορία των βιοδιεγερτών, με μία νέα προσθήκη, το HArmonyCa™ με λιδοκαΐνη. To HArmonyCa™ είναι το πρώτο υβριδικό ενέσιμο τζελ διπλής δράσης, το οποίο συνδυάζει στην ίδια σύριγγα δύο ενεργά συστατικά – το υαλουρονικό οξύ και τον υδροξυαπατίτη ασβεστίου. Χάρη στον συνδυασμό των δυο συστατικών, με μία μόνο θεραπεία, το HArmonyCaTM δίνει τη δυνατότητα για άμεση ανόρθωση και διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου.

Ως μία εδραιωμένη φαρμακευτική εταιρεία και πολύ περισσότερο ως μία ενοποιημένη εταιρεία με την AbbVie, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όλα τα στάδια ανάπτυξης, παρασκευής και διάθεσης των προϊόντων μας, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να ερευνούμε νέες τεχνολογίες και νέους δρόμους, ώστε να αναπτύσσουμε νέες βελτιωμένες θεραπείες και συσκευές, που αντιμετωπίζουν με ασφάλεια τις παθήσεις του δέρματος, που προσφέρουν μείωση λίπους, βελτίωση των γραμμών και αποκατάσταση του όγκου του προσώπου.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα κορυφαία brands, που μας διαχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Είναι η «εμμονή» μας στην ορθή εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας μέσω του Allergan Medical Institute. Από το 2016 έως το 2018 πάνω από 1.700 επαγγελματίες υγείας έχουν εκπαιδευτεί στα προγράμματα της Allergan. Είναι υποχρέωσή μας οι επαγγελματίες υγείας να εκπαιδεύονται στη θεωρία και στην πράξη, ως προς την πλέον ενδεδειγμένη, ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων μας.

Juvéderm®, βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση και η νέα θεραπεία HArmonyCa™, αποτελούν περιζήτητες θεραπείες σ’ έναν κλάδο που συνεχώς μεγαλώνει και ασκεί όλο και μεγαλύτερη επιρροή;

Πράγματι, η παγκόσμια αγορά ευεξίας είναι μία τεράστια αγορά, που άγγιξε τα 3,3 τρις δολάρια το 2020! Εντυπωσιακό είναι ότι μόνο η παγκόσμια αγορά Αισθητικής Ιατρικής αναμένεται να ξεπεράσει τα 155,67 δις δολάρια μέχρι το 2030. Επίσης ο αριθμός των μη χειρουργικών επεμβάσεων αυξάνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα, όπως αναφέρεται στο ISAPS Global Report.

Επιπρόσθετα, έρευνα της McKinsey καταδεικνύει ότι η πανδημία της COVID-19 βοήθησε την αγορά της Αισθητικής Ιατρικής να ανακάμψει το 2021, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για τις θεραπείες ομορφιάς. Παράλληλα, στην ίδια έρευνα διαφαίνεται ότι η παγκόσμια αγορά ενέσιμων προϊόντων αισθητικής μπορεί δυνητικά να αυξηθεί κατά 12% έως 14% ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, εάν η βιομηχανία αξιοποιήσει τα νέα trends της επόμενης ημέρας και ένα ποικιλόμορφο «μωσαϊκό» ενδιαφερόμενων ασθενών, που διαμορφώνεται από διαφορετικές ηλικίες, εθνικότητες, αλλά και περισσότερους άνδρες.

Σε αυτή την εξαιρετικά επιδραστική αγορά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι θεραπείες της Allergan Aesthetics αποτελούν προϊόν επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας αιχμής, που στόχο έχουν να ενισχύσουν την ομορφιά και την αυτοπεποίθηση κάθε ανθρώπου και να διατηρήσουν τη νεότητα, υπό το πρίσμα της ισορροπίας, της αρμονίας και της συμμετρίας.

Με αυτή τη φιλοσοφία έχουν αναπτυχθεί όλα τα προϊόντα μας, όπως η σειρά fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®, που είναι το Νο1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου. Τα προϊόντα JUVÉDERM® ενσωματώνονται στον ιστό του δέρματος, χαρίζοντας φυσικό αποτέλεσμα και αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου και τη φυσική ομορφιά. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικών περιοχών του προσώπου, για τη λείανση των ρυτίδων, την αποκατάσταση του όγκου, τη σμίλευση του κάτω μέρους του προσώπου και την ενίσχυση του φυσικού σχήματος και του όγκου στα χείλη.

Αντίστοιχα, η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, που επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα του άνω τμήματος του προσώπου τους, δηλαδή τις γραμμές στο μεσόφρυο, το «πόδι της χήνας» και το μέτωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κοσμητική χρήση, η επωνυμία της βοτουλινικής τοξίνης Α είναι VISTABEL®. Όμως, η Allergan διαθέτει και δεύτερη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για θεραπευτική χρήση, η οποία συστήνεται σε ασθενείς με χρόνια ημικρανία, με δυστονίες και με άλλες παθήσεις, αποτελώντας ηγέτη στην αντιμετώπιση της σπαστικότητας.

Η νέα μας θεραπεία HArmonyCa™ με λιδοκαΐνη αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευσή μας να εξελισσόμαστε και να προσφέρουμε τις πιο καινοτόμες θεραπείες, με αποδεδειγμένα βέλτιστα αποτελέσματα για τους θεραπευόμενους. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία της πρώτης μας υβριδικής ενέσιμης θεραπείας, η οποία προσφέρει άμεση ανόρθωση, χάρη στο υαλουρονικό οξύ και στη διαρκή διέγερση κολλαγόνου, που σχετίζεται με τον υδροξυαπατίτη ασβεστίου και μπορεί να καλύψει κάποιες από τις πολυδιάστατες ανάγκες του δέρματος, που προκύπτουν με την πάροδο της ηλικίας.

Μόνο τα οικονομικά μεγέθη ή τα ισχυρά και καινοτόμα χαρτοφυλάκια δίνουν αξία σε μία εταιρεία ή ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός είναι εξίσου καίριος για μία διαχρονική επιχειρηματική ανάπτυξη;

Αποτελώντας μέλη της οικογένειας της AbbVie, το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι μαζί συμβάλλουμε ακόμη πιο δυναμικά στη βελτίωση της ζωής και της υγείας περισσότερων ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο μέσα από τις καινοτόμες θεραπείες, όσο και από την ευρύτερη δραστηριότητά μας ως εταιρεία.

Για τους ασθενείς μας εργαζόμαστε καθημερινά, τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ανακαλύπτουμε συνεχώς νέους δρόμους στην έρευνα και στις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις. Όλοι οι συνεργάτες μοιραζόμαστε κοινό πάθος και σεβασμό για τη διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων και αποτελούμε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Όπως η AbbVie, έτσι και η Allergan προέρχεται από ένα περιβάλλον, όπου η κουλτούρα της συμπερίληψης αποτελεί προτεραιότητα. Απορρίπτουμε έμπρακτα κάθε μορφή διάκρισης και υποστηρίζουμε την πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε ίσες ευκαιρίες. Αυτό φαίνεται μέσα από την αξιοποίηση της ποικιλομορφίας των πληθυσμών στις κλινικές μελέτες, που πραγματοποιούμε, την επιλογή των μοντέλων για τις προωθητικές μας ενέργειες, αλλά και από την αναζήτηση ταλέντων μέσα από μία διευρυμένη κοινότητα ανθρώπων.

Ως μία εταιρεία, οι ασθενείς μας ήταν και θα είναι στο επίκεντρο. Με το βλέμμα στο μέλλον και με στόχο την καλή υγεία των ανθρώπων θέλουμε να προοδεύσουμε μαζί, να δώσουμε λύσεις σε δύσκολες προκλήσεις υγείας για περισσότερους ανθρώπους.

Για εσάς, ως επικεφαλής μιας εταιρείας που ηγείται στον κλάδο της Αισθητικής Ιατρικής, ποια θεωρείτε ότι είναι μεγαλύτερη πρόκληση για την επόμενη μέρα;

Προσωπικά για εμένα οι προκλήσεις αποτελούν ευκαιρίες. Και όπως συνηθίζω να λέω, οι ευκαιρίες στη ζωή δεν τυχαίνουν έτσι απλά… Εμείς τις δημιουργούμε, για να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε, να μετασχηματιστούμε.

Έχω την τύχη να δραστηριοποιούμαι στην αγορά της Αισθητικής Ιατρικής, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι μίας δυναμικής νέας εποχής, όπου οι πολιτιστικές και οι καταναλωτικές τάσεις συγκρούονται και δημιουργούν συνθήκες ραγδαίας ανάπτυξης. Η τύχη αυτή, όμως, πρέπει να συνοδεύεται από σκληρή δουλειά, ώστε να μετουσιωθεί σε μία δημιουργική μετεξέλιξη και ανάπτυξη θεραπειών, έχοντας κατανοήσει ότι οι αλλαγές, που φέρνει η νέα εποχή, περιλαμβάνουν το ότι πλέον οι άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων αναζητούν αισθητική περιποίηση και θέλουν να εκπροσωπούνται και να ταυτίζονται, ότι οι άνδρες αποτελούν ολοένα και πιο δυναμικό και απαιτητικό κοινό, ότι η ομορφιά καταργεί το χάσμα των φύλων και δεν ορίζεται πλέον σε στενό, αυστηρό πλαίσιο, αντιθέτως η δημιουργικότητα έρχεται στο προσκήνιο.

Να μην ξεχνάμε ότι η νέα ψηφιακή πραγματικότητα μας φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους με την εικόνα μας, με τις νέες γενιές να περιηγούνται διαρκώς, τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό περιβάλλον, ενώ οι πιστοί πελάτες της Αισθητικής Ιατρικής περιμένουν «καθηλωτικές» ολιστικές εμπειρίες. Εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις νέες τάσεις και προκλήσεις. Και αυτή η πρόκληση συμπίπτει με την πλήρη ενσωμάτωση του κλάδου μας στην AbbVie. Άρα το μέλλον ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και αναμένεται ενδιαφέρον και γεμάτο από θετικές εξελίξεις. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σε ό,τι πιο σύγχρονο και επίκαιρο, ώστε να προσφέρουμε στους θεραπευομένούς μας τις θεραπείες που ονειρεύονται, προκειμένου να καθυστερήσουν τα σημάδια της γήρανσης, να νιώθουν αυτοπεποίθηση, να τολμούν να πετύχουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να γιορτάζουν κάθε μέρα τη μοναδικότητα της ομορφιάς τους.

Εσείς πώς γεμίζετε από θετική ενέργεια, ώστε να αντιμετωπίσετε αυτές τις νέες προκλήσεις; Ποιος είναι ο Γιάννης Μπεσσής πέρα από την επαγγελματική του ιδιότητα και φιλοδοξία;

Η δουλειά μου είναι το πάθος μου και αν αγαπάς αυτό που κάνεις, αυτό σε γεμίζει από θετική ενέργεια, αισιοδοξία και νέες ιδέες. Όμως η Καλαμάτα αποτελεί το «λιμάνι» που με συμπληρώνει και μου υπενθυμίζει να κυνηγάω όλα όσα ονειρεύομαι και όσα αγαπώ να κάνω πέρα από τη δουλειά μου. Με αναζωογονούν οι πρωινές βόλτες με το ποδήλατο στην ήσυχη πόλη, όπου την αφουγκράζομαι ολοκληρωτικά και οι απογευματινές βόλτες με το αμάξι, παραλιακά, ως το υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό Κιτριές.
Με εμπνέει να σχεδιάζω νέα ταξίδια σε προορισμούς που δεν έχω επισκεφθεί. Να μαθαίνω από νέους πολιτισμούς και από την επαφή μου με ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη και έθιμα. Όπως το αξέχαστο ταξίδι στην Ισλανδία, με τις υπέροχες αντιθέσεις της, ενώ το επόμενο ταξίδι που θα σχεδίαζα είναι στην Λατινική Αμερική. Αντλώ ενέργεια από τη θάλασσα, από ένα καλό κρασί με τους φίλους μου, από ένα καλό βιβλίο, μία ταινία και από τη μουσική! Είμαι ανοιχτός, μοιράζομαι και εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Άλλωστε ο κλάδος, που επέλεξα να ασχοληθώ, είναι η επιτομή της προσφοράς στον άνθρωπο και αυτό δεν είναι απλά τύχη αλλά και επιλογή.

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παγκρέατος με στόχο την εξειδικευμένη αντιμετώπιση των παγκρεατικών νόσων

«Με έδερνε χωρίς έλεος»: Η δύσκολη σχέση της Τζένιφερ Λόπεζ με τη μητέρα της

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.