Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: «Μην το ‘χεις βάρος» από τη Novo Nordisk

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Day – WOD) στις 4 Μαρτίου και η σημερινή μέρα βρίσκει την Ελλάδα με 3 εκατομμύρια άτομα να είναι στα όρια της παχυσαρκίας ή και να τα ξεπερνούν.

Η εταιρεία Novo Nordisk, φέτος εστιάζει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία, με κεντρικό μήνυμα «Δεν είσαι μόνος!».

Παγκοσμίως, από παχυσαρκία πάσχουν 650 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αλλά και της σοβαρότητας των περιστατικών των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία, καθώς το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι και το 13% παχύσαρκοι.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Η παχυσαρκία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του πληθυσμού της χώρας.

Ένα ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς, σχετικά με την αύξηση της παχυσαρκίας παγκοσμίως, είναι η παράλληλη αύξηση και της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές.

Παχύσαρκα παιδιά

Το 2020, ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών παγκοσμίως ανήλθε στα 107 εκατομμύρια, ενώ αν αυτή η ανοδική τάση συνεχιστεί, θα έχουμε παγκοσμίως περισσότερα παχύσαρκα από ελλιποβαρή παιδιά έως το 20229 και σε λιγότερο από 20 χρόνια, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας σε 1 στα 5 παιδιά παγκοσμίως.

Σκοπός της εταιρείας Novo Nordisk Hellas είναι να «Αλλάξουμε την Παχυσαρκία», καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, του καρδιαγγειακού νοσήματος και άλλων ασθενειών.

«Μην το ‘χεις βάρος»

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας, δημιούργησε την καμπάνια ενημέρωσης «Μην το ‘χεις βάρος», καθώς και τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr όπου ο αναγνώστης μπορεί αν βρει διαθέσιμες πληροφορίες για τη νόσο της παχυσαρκίας και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της.

Παρακολουθήσετε το video της καμπάνιας ενημέρωσης «Μην το ‘χεις βάρος»

Διαβάστε επίσης

Ημέρα Παχυσαρκίας: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό έναντι της covid-19 για τους παχύσαρκους ασθενείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.