Μπουρλά: Επιχειρηματίας της χρονιάς σύμφωνα με το CNN

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι σύμφωνα με τον αμερικανικό CNN ο επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2021. Σύμφωνα με το CNN Business, ο CEO της Pfizer, συνώνυμο της μάχης κατά του κορονοϊού, συνέβαλε στο να επιστρέψουμε σε κάποιου είδους κανονικότητα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Μπουρλά είναι ένας από τους επιχειρηματίες της χρονιάς σύμφωνα με το CNN Business, ενώ «κονταροχτυπήθηκε» με μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου όπως οι Lisa Su της AMD, Jim Farley της Ford, Marvin Ellison της Lowe, David Solomon της Goldman Sachs, Sundar Pichai της Alphabet, και τον Elon Musk.

Σύμφωνα με τo CNN, «ο Μπουρλά ήταν η δική μας επιλογή, για όσα έχει κάνει η Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έγιναν mainstream (το «εμβόλιο» ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Merriam-Webster) και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια».

«Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Δεν μπορέσαμε μόνο να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν».

To δημοσίευμα σημειώνει πως και άλλες εταιρείες ανέπτυξαν εμβόλιο κατά του κορονοϊού όμως o Μπουρλά κατάφερε να γίνει συνώνυμο της μάχης απέναντι στον κορονοϊό, περισσότερο από την BioNTech με την οποία συνεργάστηκε ή από τη Moderna.

Παραλλαγή Όμικρον 

Σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής  Όμικρον ο Μπουρλά ανέφερε ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech θα ελέγξει την Όμικρον «αρκετά καλά», ειδικά εάν ο κόσμος λάβει τρεις δόσεις.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως η εταιρεία να χρειαστεί να κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, που να στοχεύει ειδικά στην Όμικρον ή σε τυχόν μελλοντικά στελέχη. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η εταιρεία αναπτύσσει ένα τέτοιο εμβόλιο, το οποίο ο Μπουρλά εκτιμά ότι θα τεθεί προς έγκριση έως τον Μάρτιο.

Όπως αποκάλυψε, αν η Pfizer χρειαστεί να παράξει ειδικά εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον, αυτό δεν θα επιβραδύνει την παραγωγή των εμβολίων που κυκλοφορούν τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το CNN αναφέρει ότι η Pfizer τον Νοέμβριο, σημείωσε έσοδα 13 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο κατά το γ’ τρίμηνο του έτους ενώ αναμένει έσοδα 36 δισ. δολαρίων για όλο το χρόνο.

«Τι αξιοσημείωτη τιμή από το CNN καθώς πλησιάζουμε στο τέλος μιας πολυάσχολης, απαιτητικής και επιτυχημένης χρονιάς για την Pfizer. Μια χρονιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μας. Είναι ο λόγος που έχω απολαύσει κάθε λεπτό των 28 χρόνων μου εδώ».

Με αυτό το μήνυμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αντέδρασε στην είδηση ότι το CNN του έδωσε τον τίτλο του CEO της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης 

Στέφανος Χανδακάς: Ο πρόεδρος της HOPEgenesis έχει βάλει ψηλά τον πήχη για το 2022 – Οι παιδικοί σταθμοί στην «ξεχασμένη» Ελλάδα

Pfizer: Σημαντική διάκριση στην κατάταξη των Financial Times για τη Διαφορετικότητα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.