Α. Καρταπάνης – ΥΓΕΙΑ: Στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας άλλοι δύο γραμμικοί επιταχυντές

Δυο νέους υπερσύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές απέκτησε το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, το οποίο ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης ανέφερε μεταξύ άλλων «με την ολοκλήρωση του έργου της ριζικής ανακαίνισης των χώρων αλλά και την απόκτηση των δυο νέων τελευταίας γενιάς γραμμικών επιταχυντών στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, επιτεύχθηκε ένας ακόμα στρατηγικός μας στόχος, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεσή μας για συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θεραπευτηρίου στο Κέντρο που γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας, “νέο αέρα έφερε στους χώρους του ο σχεδιασμός με απόλυτη εργονομία και λειτουργικότητα.

Η προσπάθεια αυτή κινήθηκε στην κατεύθυνση της φροντίδας και του σεβασμού στις ανάγκες του ασθενή και των συνοδών του.

Στόχος είναι οι νέοι χώροι να λειτουργούν υποστηρικτικά σε κάθε στάδιο της θεραπευτικής διαδικασίας αποπνέοντας συναισθήματα ασφάλειας, ηρεμίας αλλά και αισιοδοξίας.

Στο πνεύμα αυτό εγκαταστάθηκαν οι γραμμικοί επιταχυντές Halcyon και EDGE, της εταιρείας Varian.

Πρόκειται για τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα ακτινοθεραπείας, που προάγουν την εφαρμογή τόσο των σύγχρονων τεχνικών ακτινοθεραπείας όσο και της Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας.

Τα εν λόγω μηχανήματα προσφέρουν ευελιξία, ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στη θεραπευτική προσέγγιση, διευρύνοντας τον ορίζοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, διαθέτει επιπλέον δυο τελευταίας γενιάς Γραμμικούς Επιταχυντές (Versa HD & Synergy AgilityTM της εταιρίας Elekta) υπερσύγχρονη μονάδα Βραχυθεραπείας Flexitron υψηλού ρυθμού δόσης και το μοναδικό στην Ελλάδα μηχάνημα ακτινοχειρουργικής εγκεφάλου Gamma Knife.

Με τον τρόπο αυτό το ιατρικό δυναμικό του Κέντρου – Ακτινοθεραπευτές-Ογκολόγοι, Ακτινοφυσικοί, Τεχνολόγοι και Νοσηλευτές – θα μπορεί να εξατομικεύει τη θεραπεία για κάθε ασθενή, επιλέγοντας το κατάλληλο μηχάνημα και εφαρμόζοντας την τεχνική ακτινοθεραπείας που θα αντιμετωπίσει καλύτερα τη νόσο.

Επίσης παρέχεται στους ασθενείς πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και απεικονιστικές μεθόδους, στις άρτια οργανωμένες Ογκολογικές και Χειρουργικές Κλινικές, αλλά και σε ειδικούς κλινικούς διατροφολόγους, ειδικούς ψυχολόγους και φυσικοθεραπευτές του ΥΓΕΙΑ, με στόχο την βέλτιστη και εξατομικευμένη αντιμετώπισή τους”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.