Η AstraZeneca φωταγωγεί 4 πάρκα με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η AstraZeneca φωταγωγεί 4 αστικά πάρκα με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας και με σύνθημα «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις – Πολλαπλασιάζουμε την ενέργεια!».

Η AstraZeneca δίνει φως σε 4 αστικά πάρκα

Η AstraZeneca ανανέωσε και φέτος τη δέσμευσή της να συμβάλει στη δημιουργία ενός υγιέστερου μέλλοντος για τον πλανήτη και τον άνθρωπο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την τρίτη φάση του εταιρικού προγράμματος «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις».

Με κεντρικό μήνυμα «Πολλαπλασιάζουμε την ενέργεια!» η εταιρεία υποστήριξε δράση ενίσχυσης του φωτισμού με ηλιακή ενέργεια τριών πάρκων στην Αθήνα και ενός πάρκου στη Θεσσαλονίκη. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε την ταυτόχρονη τοποθέτηση συνολικά 20 ηλιακών κολώνων νέας τεχνολογίας LED.

Στην Αθήνα τοποθετήθηκαν 7 ηλιακές κολώνες στο πάρκο επί της συμβολής των οδών Αγίου Αντωνίου και Λεωφόρου Ηρακλείου και από 4 ηλιακές κολώνες στην Πλατεία Δημητρίου Πικιώνη (Σάουμπερτ) και στο πάρκο επί της συμβολής των οδών Αγίας Λαύρας, Ροστάν και Νικολοπούλου.

«H Αθήνα ήδη βιώνει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί να αναλάβει δράση σε όλα τα επίπεδα για ένα βιώσιμο μέλλον. Με τη δωρεά ηλιακών φωτιστικών εκ μέρους της AstraZeneca, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε την καθημερινότητα στις συγκεκριμένες γειτονιές, ενισχύοντας τον φωτισμό για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των κατοίκων», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αθηναίων κ. Σάκης Κολλάτος.

«Πολλαπλασιάζουμε την ενέργεια» και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη η AstraZeneca υποστήριξε τη φωταγώγηση με ηλιακή ενέργεια στο «πάρκο τσέπης» επί των οδών Αλκμήνης & Αντωνίου Δανιόλου όπου τοποθετήθηκαν 5 ηλιακές κολώνες.

«H προσπάθεια να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον είναι σημαντική και μας αφορά όλους. Είναι προσπάθεια συλλογική. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Δήμος και AstraZeneca, για να αναβαθμίσουμε ένα πάρκο στη Θεσσαλονίκη και να το παραδώσουμε στη γειτονιά με νέο εξοπλισμό που θα αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια. Με τη δράση «Προστατεύουμε το περιβάλλον με πράξεις – Πολλαπλασιάζουμε την ενέργεια» δείχνουμε ότι υπάρχει τρόπος. Ευχαριστώ την AstraZeneca για αυτήν της την προσφορά. Μαζί μπορούμε περισσότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της η κα. Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας, επεσήμανε: «Σε μια εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής απειλούν όλο και περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και ευημερία, η AstraZeneca αναλαμβάνει δράση για να αναδείξει την αξία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με την τρίτη φάση του προγράμματος «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις!» επιχειρούμε να προβάλλουμε τα οφέλη που απορρέουν από την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων, προσφέροντας ταυτόχρονα μια υπηρεσία στις τοπικές κοινότητες».

Θεμελιωμένο στις αρχές της βιωσιμότητας και της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης, το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις!», συνδέει νοηματικά τις 4 μαθηματικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, διαίρεση) με 4 ετήσιες δράσεις («πράξεις») περιβαλλοντικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην «αφαίρεση» της ρύπανσης από 5 ακτές της Ελλάδας, ενώ το 2020, «πρόσθεσε» οξυγόνο υποστηρίζοντας δράση αναδάσωσης στον Νέο Βουτζά Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Σε αυτό το τηλέφωνο θα μάθετε τα πάντα για τα εμβόλια έναντι της COVID-19 στην εγκυμοσύνη

Χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας ο καθηγητής Δημήτρης Λινός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.