SANOFI: Ξεκινά παγκόσμια πρωτοβουλία για την στήριξη ηλικιωμένων καρκινοπαθών

Χείρα βοηθείας τείνει η Sanofi σε ηλικιωμένους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές με μια πρωτοβουλία χρηματοδότησης προτάσεων για την υποστήριξη τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Sanofi διοργανώνει την Πρωτοβουλία Συνεισφορών When Cancer Grows Old για το 2021.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πλατφόρμα για την ενοποίηση των προσπαθειών και την προώθηση δράσεων στήριξης ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους, με πρωτοφανείς τρόπους ώστε ο καθένας από αυτούς να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να ζήσει μέχρι τα βαθιά γηρατειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, η εταιρεία προσέφερε βοήθεια σε δικαιούχους σε πέντε χώρες. Για μια ακόμη χρονιά απευθύνεται σε τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις οι οποίες στηρίζουν τους ασθενείς με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση μιας σειράς συγκλινόντων παραγόντων αφού ο παγκόσμιος πληθυσμός γηράσκει και έως το 2050, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών αναμένεται να διπλασιαστεί, ενώ αυξάνεται ακόμη και η ηλικία των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι σχεδόν το 37% των νεοδιαγνωσθέντων περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 70 ετών και σύμφωνα με δυσοίωνα στοιχεία θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2040.

Το πλήγμα σε μεγαλύτερες ηλικίες «θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στα άτομα, τις οικογένειες, τις κοινότητες και τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Genzyme για Ελλάδα & Κύπρο και Country Lead της Sanofi για Ελλάδα & Κύπρο Lionel Picard, υποστήριξε ότι «σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, συνεισφέροντας με νέους τρόπους στις κοινότητες και τις κοινωνίες τους.

Ωστόσο, αυτή η συνεισφορά διακυβεύεται από την αυξανόμενη επιβάρυνση που επιφέρει ο καρκίνος σε συνδυασμό με τη γήρανση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στη Sanofi, έχουμε δεσμευτεί να αναλάβουμε τον ρόλο που μας αναλογεί για την αντιμετώπιση αυτού του συνδυαστικού φαινομένου, που αποκτά αυξανόμενες διαστάσεις, και τη μεγιστοποίηση της θετικής επίδρασης στις κοινότητες ανά τον κόσμο».

Υποψήφιες μπορούν να είναι ΜΚΟ, ομάδες υποστήριξης ασθενών και επαγγελματικές οργανώσεις, καθώς και μη κερδοσκοπικά ιατρικά ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ογκολογίας.

Η πρωτοβουλία ενισχύει δράσεις, είτε διά ζώσης είτε μέσω διαδικτύου, και/ή προγράμματα με στόχο την εκπαίδευση ασθενών, συζύγων/παιδιών/φροντιστών ασθενών, οργανώσεων ασθενών ή επαγγελματιών υγείας.

Παρόλο που οι αιτήσεις προτείνεται να εστιάζουν σε έργα που αφορούν την υποστήριξη ηλικιωμένων ατόμων με καρκίνο, πρόκειται να εξεταστούν και τυχόν έργα που επικεντρώνονται στη βελτίωση της φροντίδας του καρκίνου για ασθενείς σε όλα τα στάδια του ταξιδιού τους με τη νόσο.

Στην ανακοίνωση της Sanofi, επισημαίνεται ότι οι οργανώσεις που έχουν εντοπίσει έργα τα οποία ενδεχομένως πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Συνεισφορών When Cancer Grows Old, καλούνται να υποβάλουν την πρότασή τους έως τις 30 Απριλίου του 2021 μέσω της online πύλης Παγκόσμιων Συνεισφορών της Sanofi.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.