ΥΓΕΙΑ: Την άνοιξη εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα

O Όμιλος Hellenic Healthcare Group, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ συμμάχησαν για την δημιουργία της μεγαλύτερης υπερσύγχρονης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα.

Η εν λόγω μονάδα αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί την Άνοιξη του 2021, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ομίλου, θα αποκτήσει δίκτυο κλινικών πολύ σύντομα σε πέντε περιοχές στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία, έχοντας ιδρύσει το 1986 την πρώτη στην Ελλάδα σύγχρονη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Η νέα Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Athens θα συνεχίσει και θα εξελίξει το έργο της σημερινής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΜΗΤΕΡΑ, η οποία αποτελεί ένα από τα καλύτερα εμβρυολογικά εργαστήρια στη χώρα, σημειώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Athens θα φέρει νέο αέρα στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χάρη την κορυφαία εξειδίκευση του επιστημονικού της προσωπικού και στις νέες φιλόξενες εγκαταστάσεις.

Επιστημονικό προσωπικό

Όπως ανακοινώθηκε για την συνεργασία, επιστημονικός διευθυντής της Μονάδας έχει οριστεί ο Δρ. Ευάγγελος Μακράκης, γυναικολόγος εξειδικευμένος σε θέματα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος του Εμβρυολογικού Εργαστηρίου ο Κλινικός Εμβρυολόγος, Δρ. Ιωάννης Σφοντούρης, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο γυναικολόγος, Δρ.Ευάγγελος Μακράκης διαθέτει πολυετή κλινική και ερευνητική εμπειρία. Μέχρι τώρα έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος πανεπιστημιακής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΕΚΠΑ, με πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια και διαλέξεων.

Ο κ. Μακράκης διδάσκει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Ελληνικής Εταιρείας Γονιμότητας και Στειρότητας, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, ενώ είναι μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Επίσης ο M.Med.Sci, PhD, κλινικός εμβρυολόγος Δρ. Ιωάννης Σφοντούρης, έχει εμπειρία 20 χρόνων στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην επιστημονική έρευνα και στην πανεπιστημιακή διδασκαλία. Ακόμη, είναι κάτοχος της επίσημης Ευρωπαϊκής πιστοποίησης Senior Clinical Embryologist και συντονιστής (Coordinator) της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος “Embryology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE).

Ο ίδιος κατέχει τη θέση του επίτιμου επίκουρου καθηγητή Κλινικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, και είναι Associate Editor στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction. Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει κάνει σειρά δημοσιευμένων μελετών σε επιστημονικές επιθεωρήσεις υψηλής απήχησης, καθώς και βραβευμένες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ διαθέτει πολυετή πείρα στη διδασκαλία φοιτητών και στην εκπαίδευση νέων εμβρυολόγων συμμετέχοντας ως διδάσκων σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Αγγλίας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.