ΕΔΟΕΑΠ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, δωρεάν μαστογραφία, περιλαμβάνει, το σύνολο δράσεων υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, που υλοποιούνται, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προληπτικός έλεγχος για όλους».

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό

Ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Κυριάκος Θεοδωρακάκος, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των πολυ-ιατρείων του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προανήγγελλε επίσης, τη δωρεάν μαστογραφία στα συμβεβλημένα κέντρα και εντός ΕΔΟΕΑΠ, για όλες τις ασφαλισμένες, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου.

Το πρόγραμμα θα υποστηριχτεί στις υποδομές του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά από τα συμβεβλημένα δίκτυα.

Επίσης, υλοποιείται ήδη στην περιφέρεια και επεκτείνεται στην Αττική το πρόγραμμα «Πνοή Ζωής», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής  και Προληπτικής Ιατρικής. Μέσα από ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, δημιουργείται η «Ατομική Έκθεση Υγείας», που εντοπίζει και ενημερώνει για τυχόν παράγοντες κινδύνου.

Στην έμφαση που δίδει ο ΕΔΟΕΑΠ στην προληπτική ιατρική εστίασε ο πρόεδρος του Τομέα Υγείας Περίθαλψης, Μάρκος Γκανάς, αναφέροντας ότι ο «Οργανισμός έχει ξεκινήσει εδώ και ένα έτος συγκεκριμένες δράσεις και συνεχίζει στοχευμένα και ουσιαστικά».

Για το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου μίλησε ο αρχίατρος, Εμμανουήλ Ανδρεάδης, ο οποίος σημείωσε ότι θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας πως στοχεύει στον περιοδικό προσυμπτωματικό έλεγχο των ασφαλισμένων και την έγκαιρη διάγνωση υποκείμενων νοσημάτων.

Γενικές και ειδικές εξετάσεις

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει γενικές και ειδικές εξετάσεις και διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, το φύλο και το ιστορικό, ατομικό και οικογενειακό.

Ο ορισμός ραντεβού γίνεται με απευθείας κλήση στην τηλεφωνική γραμμή 2107264444 (10:00-18:00).

Ο νέος υπερηχοτομογράφος διαθέτει τέσσερις κεφαλές. Με την τέταρτη κεφαλή να προσφέρει μεγαλύτερη ευαισθησία/ειδικότητα στην απεικόνιση του μαστού. Το ίδιο μηχάνημα έχει αγοραστεί και για το ακτινολογικό τμήμα του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη.

Θεραπεία χρόνιων πόνων

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών εντός των υποδομών του, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει εξοπλιστεί, επίσης, με σύγχρονο μηχάνημα κρουστικών υπερήχων, που λειτουργεί στο φυσικοθεραπευτήριο της Αθήνας, για τη θεραπεία χρόνιων πόνων του μυοσκελετικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης

Γκάγκα: Δωρεάν μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορονοϊό

Η Μέγκαν Μαρκλ μοιράζεται 3 μυστικά για καλό ύπνο

Θυμάρι: Με ποιες ασθένειες συνδέεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.