Η Μέγκαν Μαρκλ μοιράζεται 3 μυστικά για καλό ύπνο

Η Μέγκαν Μαρκλ μοιράζεται 3 μυστικά για καλό ύπνο μιλώντας στο περιοδικό Best Health. Φροντίζοντας το τρίμηνο μωρό της, τη Λιλίμπετ και τον δίχρονο Άρτσι, η Μέγκαν πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον ύπνο.

Ευτυχώς, οι παλιές συνήθειες και οι υποχρεώσεις στο παλάτι έχουν περάσει και πλέον η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έχει τρεις συνήθειες-μυστικά για να επιτύχει, έναν καλό ύπνο.

«Η γιόγκα είναι το μυστικό μου για καλό και ήρεμο ύπνο», είπε η Μέγκαν στο περιοδικό  Best Health. “Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη που έρχονται με την άσκηση της γιόγκα.”

Επιπλέον η Δούκισσα του Sussex, δήλωσε ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα άγχους και να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο.

Η πρώην ηθοποιός των Suits είπε επίσης, ότι αποφεύγει την καφεΐνη μετά τις 4 το απόγευμα και επιλέγει έναν πράσινο χυμό όταν χρειάζεται ενέργεια.

Αποκάλυψε  επίσης, ότι βρίσκει χρόνο να χαλαρώνει πριν τον ύπνο.

«Δίνω στον εαυτό μου την πολυτέλεια του χρόνου διακοπής», είπε. «Είμαστε όλοι τόσο απίστευτα απασχολημένοι και κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά πάντα χρειάζομαι μια ώρα για να αποσυμπιεστώ».

Η Μέγκαν είπε ότι “πριν τον ύπνο, χαλαρώνω βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας με τα σκυλιά μου και απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί”.

Όλα αυτά είναι μέρος της εσωτερικής ισορροπίας , πρόσθεσε η Μέγκαν.

Τα τρία μυστικά της Μέγκαν Μαρκλ για καλό ύπνο

  • Κάντε γιόγκα
  • Αποφύγετε την καφεΐνη μετά τις 4 το απόγευμα
  • Χαλαρώστε πριν τον ύπνο

Οι συμβουλές της αντικατοπτρίζουν αυτές που προτείνει και το ίδρυμα ύπνου .Σύμφωνα με την Δρ Nilong Vyas, η υγιεινή του ύπνου υποστηρίζεται ως “ένας από τους πιο απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας για καλύτερο ύπνο”

Η προετοιμασία του ύπνου περιλαμβάνει:

  • Καθιερώστε μια συστηματική, χαλαρωτική ρουτίνα προετοιμασίας για τον ύπνο.
  • Ορίστε μια ώρα έναρξης προετοιμασίας για τον ύπνο που να σας προσδίδει 7-8 ώρες ύπνου. Προσπαθήστε 30 λεπτά πριν τον ύπνο να τα αφιερώσετε στη χαλάρωσή σας!
  • Ένα ζεστό μπάνιο, το διάβασμα ενός βιβλίου, η αρωματοθεραπεία, μερικές ασκήσεις χαλάρωσης (πχ. τέντωμα, ασκήσεις αναπνοής 15 λεπτά πριν την κατάκλιση), το άκουσμα ήπιας μουσικής, τα χαμηλωμένα φώτα είναι μόνο μερικά παραδείγματα προετοιμασίας για τον ύπνο. Ακόμη και αν αυτά δεν σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε, θα βοηθήσουν το σώμα να χαλαρώσει.
  • Συγκεκριμένα το ζεστό μπάνιο, 1-2 ώρες πριν την κατάκλιση, αυξάνει ελαφρά τη θερμοκρασία του σώματος. Καθώς η θερμοκρασία του σώματος πέφτει, μας προκαλεί υπνηλία.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες που σας φέρνουν σε εγρήγορση όπως μια έντονη συζήτηση, μια ενδιαφέρουσα ταινία ή σειρά κλπ.

Το υπνοδωμάτιο

  • Το σώμα πρέπει να αναγνωρίζει το υπνοδωμάτιο ως ένα μέρος για ύπνο, ξεκούραση και προσωπική χαλάρωση. Αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση, να απαντάτε στο τηλέφωνο, να εργάζεστε με το φορητό υπολογιστή, να τρώτε κλπ.
  • Το εντελώς ήσυχο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό για έναν καλό ύπνο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες. Αλλιώς, επιλέξτε λευκούς ήχους πχ. ήχος ανεμιστήρα. Πρόκειται για ήπιους και μονότονους ήχους που μπορούν να καλύψουν άλλους έντονους και ενοχλητικούς ήχους.
  • Το σκοτάδι μέσα στο υπνοδωμάτιο είναι συχνά υποτιμημένος παράγοντας. Πέρα από ηλεκτρονικές συσκευές που δεν πρέπει να είναι ανοιχτές, χρησιμοποιήστε κουρτίνες και παντζούρια για να εμποδίσετε τα φώτα από το δρόμο το βράδυ ή το φως του ήλιου το πρωί.
  • Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς σκόνη/ αλλεργιογόνους παράγοντες, και κατά προτίμηση με ουδέτερη ή ήπια ευχάριστη μυρωδιά. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί μια έντονη μυρωδιά να κρατήσει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο ή η πολλή σκόνη να προκαλέσει πχ. συνεχές φτάρνισμα.
  • Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι σε καλή θερμοκρασία. Το πολύ κρύο ή η πολλή ζέστη αυξάνουν τον αριθμό και τη διάρκεια των αφυπνίσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, τα άκρα πρέπει να είναι ζεστά. Ελαφριές, μαλακές κάλτσες, που δεν πιέζουν, μπορούν να χρησιμεύσουν στο να παραμείνουν τα πόδια ζεστά, διευκολύνοντας τον ύπνο.
  • Το στρώμα του κρεβατιού και το μαξιλάρι πρέπει να είναι βολικά ώστε να μπορούμε εύκολα να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε.

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης 

Απουσίες μαθητών: Δικαιολογημένες για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19

Το εμβόλιο της Pfizer εμφανίζει μειωμένη προστασία μετά από 5 μήνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.