ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης συμπληρωμάτων διατροφής

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Τα σκευάσματα έχουν εμπορική ονομασία SWANSON Czarny Bez Agaricus Echinacea, Immune Essentials και Reishi Mushroom της εταιρείας Pro Sport s.c. Mikolaj Filarski, Malgorzata Majdaniec, Πολωνίας (προμηθευτής).

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση, μετά από ενημέρωση ότι περιέχουν ως συστατικά μη εγκεκριμένα νεοφανή τρόφιμα (novel food). Η προμήθεια των παραπάνω προϊόντων έγινε από την Πολωνία. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.

Προσοχή σε επικίνδυνο τσάι αποτοξίνωσης

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος Wiltlife Detox εξέδωσε ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών.

Το συγκεκριμένο προϊόν (σ.σ. πρόκειται -υποτίθεται- για τσάι αποτοξίνωσης), το οποίο πιθανότατα διακινείται μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, βρέθηκε ότι περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και σιβουτραμίνη.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Προσοχή ΕΟΦ για επικίνδυνα προϊόντα διατροφής σε μορφή πάστας

Στο μεταξύ, την  προσοχή των καταναλωτών, εφιστά ο ΕΟΦ και  προειδοποιεί να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων MAX FLY και SIDRA MAXIMUM POWER, μετά από ενημέρωση που είχε από τις γερμανικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής, σε μορφή πάστας προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Αναλυτικότερα, ο ΕΟΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, τα συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής, σε μορφή πάστας προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε επίσης 

Πώς να καθαρίζετε μύρτιλα και σμέουρα με τον σωστό τρόπο

Ποια είναι η καλύτερη πρωτεΐνη για αδυνάτισμα;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.