Οι 7 τροφές που επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος

Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια και τα μπαχαρικά μπορούν, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι, να επηρεάσουν την την μυρωδιά του σώματος.

Ο ιδρώτας συνδέεται με την μυρωδιά του σώματος, αλλά υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για μια πιο έντονη μυρωδιά που προέρχεται από τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες – οι οποίοι συνδέονται με τους θύλακες των τριχών σας – είναι υπεύθυνοι για σημεία όπως οι μασχάλες.

Όταν η εφίδρωση από αυτούς τους αδένες αναμιγνύεται με βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος, τότε μπορεί να μυρίσετε κάτι που να μην είναι και τόσο θελκτικό.
Και αυτή η μυρωδιά μπορεί να επηρεάζεται ανάλογα με το τι τρώτε — είτε από πικάντικα τρόφιμα που σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο είτε από τροφές πλούσιες σε θείο όπως το σκόρδο που μεταφέρονται μέσω του ιδρώτα σας.

trofes-myrodia-somatos

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος

Ουσιαστικά, οι τροφές που θα επηρεάσουν περισσότερο τη μυρωδιά του σώματος είναι εκείνες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θειικό οξύ.

Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά όπως το κάρυ, το κύμινο μπορούν να γίνουν πολύ δυνατά όταν προσκολλώνται στη γλώσσα και τα δόντια σας. Αυτά τα μπαχαρικά όχι μόνο μπορούν να παραμείνουν για ώρες στην αναπνοή σας, αλλά μπορούν επίσης να “ποτίσουν” τα μαλλιά, το δέρμα και τα ρούχα σας. Αυτά τα μπαχαρικά περιέχουν επίσης πτητικές ενώσεις που μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και να απελευθερωθούν μέσω των ιδρωτοποιών αδένων σας, οδηγώντας σε μια ξεχωριστή οσμή.

Σκόρδο και κρεμμύδι
Είναι γνωστές πηγές κακής αναπνοής. Για μερικούς ανθρώπους, μπορούν επίσης να ενισχύσουν το μεταβολισμό, τη θερμότητα του σώματος και τον ιδρώτα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την ανάμειξη των βακτηρίων του δέρματος με τον ιδρώτα που εκκρίνετε μέσω των αποκρινών αδένων, οδηγώντας σε συσσώρευση δυσάρεστης οσμής.

Κόκκινο κρέας
Αυτή είναι μια άλλη πηγή μυρωδιάς σώματος που πρέπει να γνωρίζετε. Όταν τρώτε κόκκινο κρέας, μπορεί να απελευθερώσει άοσμες πρωτεΐνες μέσω της εφίδρωσης. Όταν όμως αυτές οι πρωτεΐνες αναμειγνύονται με τα βακτήρια του δέρματος, η μυρωδιά τους εντείνεται.

Σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι απελευθερώνουν θειικό οξύ. Αυτό το άρωμα εντείνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή ή τα αέρια.

Σπαράγγι
Όταν το οξύ που βρίσκεται στα σπαράγγια αφομοιωθεί από το σώμα, στη συνέχεια μετατρέπεται σε θειικό οξύ. Αυτό δίνει στα ούρα μια έντονη θειική δυσοσμία. Αλλά καθώς ο καθένας μεταβολίζει το φαγητό διαφορετικά και δεν το βιώνουν όλοι αυτό.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ μεταβολίζεται σε οξικό οξύ, το οποίο απελευθερώνεται μέσω των πόρων του δέρματος, καθώς και της αναπνοής.

Ψάρι
Ανάλογα με τα γονίδιά σας, τα ψάρια μπορεί να είναι από τις πράγματα που επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός σας. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, το σώμα μας μετατρέπει ένα υποπροϊόν θαλασσινών που ονομάζεται χολίνη, σε τριμεθυλαμίνη με άρωμα ψαριού. Αυτή η ένωση ταξιδεύει στο σώμα και απελευθερώνεται μέσω της αναπνοής και του δέρματος.

Αλλά οι άνθρωποι που έχουν τριμεθυλαμινουρία βιώνουν μια μυρωδιά ψαριού από άλλα τρόφιμα, όπως τα φασόλια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα φιστίκια και τα προϊόντα σόγιας. Αλλά αυτή η απίστευτα σπάνια πάθηση επηρεάζει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τρώνε ψάρια χωρίς ανησυχία.

Διαβάστε επίσης

Βίαιες τιμωρίες και βρισιές ως “μέσο πειθαρχίας” για 400 εκατομμύρια παιδιά

Ιουλία Τσέτη: Οι ελλείψεις φαρμάκων, το Ozempic και η επίθεση για τις παράλληλες εξαγωγές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.