8 διατροφικές αλλαγές για απώλεια βάρους το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι συνδέεται με την απώλεια βάρους και μικρές διατροφικές αλλαγές μπορεί να έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι πιο εύκολο να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, εάν επαναπροσδιορίσετε τη διατροφή σας με εποχιακά προϊόντα.

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες διατροφικές αλλαγές για απώλεια βάρους το καλοκαίρι:

1. Καλοκαιρινές σαλάτες

Η κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας φρέσκων λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος το καλοκαίρι.

Με την κατανάλωση ολόκληρων τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και μέταλλα, θα εξασφαλίσετε ότι ο μεταβολισμός σας επιταχύνεται.

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα αβοκάντο, τα φρέσκα φρούτα, τα κρύα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν όλα να είναι εξαιρετικές προσθήκες στη σαλάτα. Συμπληρώστε με μια πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής αλέσεως για να έχετε ένα διατροφικά πλήρες γεύμα.

2. Smoothies

Επιλέξετε καλοκαιρινά smoothies, τα οποία είναι ένας εύκολος τρόπος για να λάβετε θρεπτικά συστατικά και να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας λαμβάνει όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη που χρειάζεται.

Προσθέστε μούρα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυλλώδη λαχανικά όπως λάχανο, βούτυρο ξηρών καρπών ή σπόρους και μία πρωτεΐνη σε ένα smoothie που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.

3. Μούρα

Όταν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε ένα smoothie, τα φρέσκα μούρα μπορεί να προσφέρουν τα ίδια οφέλη.

Ειδικά τα βατόμουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις πιθανοτήτες υπερκατανάλωσης τροφής λόγω άγχους.

Οι φράουλες και τα σμέουρα έχουν επίσης αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία. Μία μερίδα φράουλες έχει το 150% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Και τα σμέουρα, επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

4. Πιπεριές

Σχεδόν όλα τα μη αμυλούχα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, επομένως είναι δύσκολο να κάνετε λάθος στην επιλογή σας.

Οι πιπεριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά από πιάτα και να καταναλωθούν είτε ωμές είτε ψητές. Είναι ιδανικές για σαλάτες ή ακόμα και ως σνακ.

Οι πιπεριές είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε βιταμίνες, κυρίως βιταμίνη C. Προσθέτουν γεύση και όγκο στα γεύματα και έτσι νιώθεις χορτάτος χωρίς να καταναλώνεις πολλές υπερβολικές θερμίδες.

5. Μανιτάρια Portobello

Τα ψητά λαχανικά είναι ένα άλλο βασικό συστατικό του καλοκαιριού και οι ειδικοί λένε ότι τα μανιτάρια portobello μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την απώλεια βάρους το καλοκαίρι. Αν και κρατούν υπέροχα τη γεύση από μαρινάδες και σάλτσες, 100 γραμμάρια μανιταριών portobello περιέχουν μόλις 22 θερμίδες.

Τα πορτομπέλο είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β, του καλίου και της πολύτιμης βιταμίνης D , η οποία δεν βρίσκεται σε πολλές πηγές τροφίμων.

6. Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, δεδομένης της εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.

Το καρπούζι είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους το καλοκαίρι, καθώς περιέχει περίπου 90% νερό, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά.

7. Ψητά άπαχα κρέατα

Το ψήσιμο στη σχάρα μη επεξεργασμένων πηγών άπαχης πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο ή μπιφτέκια γαλοπούλας, μπορεί να είναι μία πολύ καλή υγιεινή επιλογή για το κυρίως γεύμα.

 

 

8. Ψάρι στη σχάρα ή θαλασσινά

Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με πιο ελαφριές πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια ή τα θαλασσινά, μπορεί να είναι μια υγιεινή για την καρδιά επιλογή και σίγουρα πιο φιλική για την απώλεια βάρους.

Τα θαλασσινά, γενικά, είναι ελαφριά και τέλεια για καλοκαιρινά γεύματα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία σας βοηθά να νιώθετε χορτάτοι υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των μυών, ζωτικής σημασίας για την τόνωση του μεταβολισμού σας. Επιλέξτε μπακαλιάρο, γαρίδες ή καβούρι.

 

Διαβάστε επίσης

Γονιμότητα μετά την ηλικία των 40 ετών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το καυτό καλοκαίρι του φαρμάκου, οι αγάπες on stage και η αποχώρηση από τον ΕΟΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.