Σε ανάκληση σταφίδας με αλλεργιογόνο ουσία προχώρησε ο ΕΦΕΤ

Σε ανάκληση σταφίδας με αλλεργιογόνο ουσία προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς το προϊόν χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πήρε δείγμα από τη συγκεκριμένη σταφίδα, με στοιχεία: Σουλτανίνα Σταφίδα – Farmers Union Mediterranean Delicacies 200 γραμμαρίων.

Η συγκεκριμένη σταφίδα την οποία έλεγξε ο ΕΦΕΤ, έχει ημερομηνία λήξεως 12/2024 και αριθμό παρτίδας L 2308 και παράγεται από την εταιρεία «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε».

Μη ασφαλές προϊόν

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την επίμαχη παρτίδα του συγκεκριμένου προϊόντος και έχουν αλλεργία στην εν λόγω ουσία να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών

Στο μεταξύ, ο ΕΦΕΤ, προχώρησε πρόσφατα σε ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών, προέλευσης Ιταλίας, τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες, από διασταυρούμενη επιμόλυνση της πρώτης ύλης, ενώ στην επισήμανση τους δεν αναγράφεται.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με ξενόγλωσση ονομασία πώλησης «Girasoli vegani spinaci e anacardi 250×6» και εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine».

Η ελληνική ονομασία πώλησης του προϊόντος είναι «Φρέσκα Ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους», ενώ οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 28/4, 5/5, 12/5, 20/5, 27/5, 3/6 και 10/6.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το κρέας στο ψυγείο και την κατάψυξη

Καρδιακή δίαιτα: Τι περιλαμβάνει και πώς μειώνει τη χοληστερόλη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.