Ροφήματα που «σβήνουν» τη δίψα και χαρίζουν ενέργεια

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 έως 2 λίτρα νερό, ή άλλα ροφήματα, για να απορροφήσει, τον όγκο των υγρών και μεταλλικών αλάτων που χάνονται στην εφίδρωση.

Η επαρκής ενυδάτωση είναι συχνά η κορυφαία συμβουλή για την πρόληψη ή τη διαχείριση καταστάσεων, όπως το hangover, οι πονοκέφαλοι ή ο καύσωνας. Tο να πίνουμε αρκετό νερό, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των κυττάρων και των οργάνων μας, ενώ μας προσφέρει πολλά ακόμα οφέλη.

Γνωρίζουμε ότι το νερό μάς βοηθά να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του σώματος, προλαμβάνει τις μολύνσεις, διατηρεί τις αρθρώσεις μας υγιείς, ενώ επιστημονικές έρευνες υποδηλώνουν ότι η καλή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει και στη μακροζωία. Άλλες μελέτες διαπιστώνουν ότι οι καλά ενυδατωμένοι άνθρωποι, τείνουν να αναπτύσσουν λιγότερες χρόνιες παθήσεις και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν σημάδια προχωρημένης βιολογικής γήρανσης. Η αφυδάτωση και η ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, έχει επίσης αποδειχθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα, αναφέρει η διαιτολόγος, Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD.

Ορισμένες τροφές πλούσιες σε νερό, όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες , το πεπόνι και το καρπούζι , βοηθούν επίσης να διατηρηθεί το σώμα ενυδατωμένο. Αλλά σε περίπτωση έντονης ζέστης , πιείτε 1/2 λίτρο επιπλέον νερό.

Διαφορετικά, ο μεταβολισμός σας θα καταστραφεί και μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα αφυδάτωσης : πονοκέφαλοι, κόπωση, λέει η Goodson κια προσθέτει: Είναι άχρηστο να γεμίζετε τα ποτά σας με παγάκια , κινδυνεύετε να έχετε κράμπες στο στομάχι και πονόλαιμο λίγες ώρες αργότερα. Επειδή όμως είναι σημαντικό να διαφοροποιούνται οι απολαύσεις, εδώ είναι μια λίστα με τα καλύτερα και χειρότερα ποτά που πρέπει να καταναλώσετε για να ενυδατωθείτε και να καταπολεμήσετε τη ζέστη.

Λεμονάδα

Η λεμονάδα είναι ένα κλασικό ρόφημα, που όχι μόνο σε δροσίζει, αλλά βοηθά και στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Επιπλέον, η λεμονάδα βοηθά στην πέψη, στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ ενισχύει και την απώλεια βάρους. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μερικά φύλλα μέντας για έξτρα αναζωογονητική γεύση. Η προσθήκη φρέσκων φύλλων μέντας σε φρουτοσαλάτες και στα λαχανικά σου, με λίγο τριμμένο τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να παραμείνεις δροσερή και ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας

Τσάι

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμείνεις δροσερή, το τσάι μπορεί να είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς. Ροφήματα όπως το τσάι, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εξασφαλίζεις την απαραίτητη ενυδάτωσή σου, ακόμα κι αν δεν μπορείς να πίνεις πολύ νερό. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας.

Ροφήματα από φρούτα και λαχανικά της εποχής

Αν ψάχνεις έναν διαφορετικό τρόπο για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, δοκίμασε να φτιάξεις σπιτικούς χυμούς με φρούτα και λαχανικά της εποχής. Μπορείς επίσης να βάλεις στο μπλέντερ σου θρεπτικά λαχανικά, πλούσια σε νερό, όπως είναι τα αγγούρια, το σπανάκι, τα σέσκουλα και το kale. Όλοι αυτοί οι χυμοί είναι δροσιστικοί και ιδανικοί για να νικήσεις τη δίψα. Στην πραγματικότητα, είναι όλοι πλούσιοι με μια σειρά από ζωτικές βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Διαβάστε επίσης 

Ροφήματα που ανακουφίζουν από τους πόνους των αρθρώσεων

Μαγνήσιο στην εμμηνόπαυση: Τα υπέρ και τα κατά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.