Ροφήματα που ανακουφίζουν από τους πόνους των αρθρώσεων

Τα ροφήματα που βοηθούν τους πόνους των αρθρώσεων, φαίνεται να μειώνουν λίγο την ταλαιπωρία καθώς έχουν ανακουφιστικές ιδιότητες.

Διάφορα τσάγια, χυμοί από κεράσι και ζωμοί από κόκκαλα καταπραύνουν την ενόχληση και βοηθούν όσους ταλαιπωρούνται να διαχειριστούν καλύτερα τον πόνο.

Ροφήματα που ανακουφίζουν από τους πόνους των αρθρώσεων

1. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι φημίζεται για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

2. Χυμός κερασιού
Τα κεράσια είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Ο χυμός κερασιού, ειδικότερα, έχει κερδίσει την προσοχή για τα πιθανά οφέλη του στη μείωση του πόνου της αρθρίτιδας.
Οι ανθοκυανίνες, οι ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το ζωηρό κόκκινο χρώμα των κερασιών, έχει βρεθεί ότι έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη φλεγμονή.

3. Τσάι τζίντζερ
Το τζίντζερ έχει αναγνωριστεί από καιρό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ μπορεί να είναι μια καταπραϋντική επιλογή για άτομα με αρθρίτιδα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στις αρθρώσεις.

4. Ζωμός από κόκκαλα
Ο ζωμός από κόκκαλα είναι πλούσιος σε κολλαγόνο, γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη – θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των αρθρώσεων και μπορεί να ωφελήσουν όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.

5. Τσάι ιβίσκου
Το τσάι ιβίσκου, που παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα πέταλα του άνθους του ιβίσκου, δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό οπτικά ρόφημα, αλλά μπορεί να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Πλούσιο σε ανθοκυανίνες και άλλα αντιοξειδωτικά, το τσάι ιβίσκου μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής.

Η ενσωμάτωση αυτών των ροφημάτων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείτε τον πόνο στις αρθρώσεις.

Διαβάστε επίσης

Άδωνις: Συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς για το ΙΦΕΤ

Eμφύτευση καρδιακής βαλβίδας (TAVI) χωρίς ανοικτή εγχείρηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.