Τροφές που μας δίνουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

Η βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στο σώμα. Για παράδειγμα, βοηθά στην δημιουργία κολλαγόνου το οποίο παρέχει δομή και ευελιξία στο δέρμα και είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία των οστών, των μυών και των αιμοφόρων αγγείων.

Παράλληλα, η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να απορροφήσει τον μη σιδηρούχο σίδηρο, τον τύπο του σιδήρου που υπάρχει στα φυτικά τρόφιμα. Επιπρόσθετα, η βιταμίνη C θεωρείται ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει μάλιστα μελετηθεί εκτεταμένα για τις πιθανές ιδιότητες της στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ένα μέτριο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70 mg βιταμίνης C, υπάρχουν όμως τροφές, που μας δίνουν μεγαλύτερες ποσότητες της βιταμίνης, αναφέρει η Samantha Greener, ειδικός ευεξίας στο Simply Supplements.

Το πράσινο και το κόκκινο λάχανο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C. Το κόκκινο λάχανο, μάλιστα, περιέχει περίπου 30% περισσότερη και συγκεκριμένα ένα φλυτζάνι (89 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, δίνει το 85% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

Βελτιώνει την πέψη

Αν θέλετε να βελτιώσετε την πεπτική σας υγεία, το λάχανο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και είναι ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε. Ειδικότερα, το λάχανο περιέχει αδιάλυτες ίνες, ένα είδος υδατάνθρακα που διασπάται από τα έντερα και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος, προωθώντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου.

Μπρόκολο

Ενώ συνήθως βράζουμε ή ψήνουμε αυτό το ευέλικτο λαχανικό, η Greener, λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξαγάγουμε τη βιταμίνη C είναι να το φάμε ωμό ή στον ατμό. «Είναι το τέλειο συνοδευτικό λαχανικών, σκεφτείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε stir-frys, σούπες και σαλάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι εξαιρετικές για πηγή σε βιταμίνες Ε και Κ, ενώ αποτελούν και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.

Φράουλες

«Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική γευστική απόλαυση για να αυξήσετε τη βιταμίνη C στη διατροφή σας», είπε η Greener και πρόσθεσε, «Προσθέστε τις στα δημητριακά πρωινού ή απλά καταναλώστε το νόστιμο αυτό φρούτο σκέτο».

Διαβάστε επίσης 

Η βιταμίνη που αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Βιταμίνη Ε: Οι 5 τροφές με πλούσιες δόσεις και ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τα συμπληρώματα της

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.