4 τροφές για να καλύψετε την χαμένη σας ενέργεια

Η ενέργεια μας επηρεάζεται από την αλλαγή της εποχής και πριν αποφασίσετε να καταφύγετε σε καφέδες και ενεργειακά ποτά, σκεφθείτε ότι υπάρχουν πολύ πιο υγιεινοί τρόποι για να διατηρήσετε την ενέργειά σας.

H γιατρός Janine Bowring, ND, είπε σε ένα πρόσφατο βίντεο του TikTok ότι ορισμένες τροφές θα σας κάνουν να ανακάμψετε σε ελάχιστο χρόνο, όπως:

1.Βραστό αυγό

Χαμηλό σε θερμίδες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ένα βραστό αυγό είναι ένα εξαιρετικό σνακ για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την απογευματινή ύφεση ενέργειας. «Αυτό θα σας δώσει έξι γραμμάρια πρωτεΐνης και πέντε γραμμάρια λίπους», λέει η Bowring.

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, D και Β12. Είναι επίσης πλούσια σε χολίνη, μια θρεπτική ουσία, απαραίτητη για έναν υγιή μεταβολισμό.

2. Ξηροί καρποί

Η κατανάλωση μιας χούφτας ξηρών καρπών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την ενέργειά σας όταν αισθάνεστε αδύναμοι. Είναι πλούσιοι σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορος και περιέχουν βιώσιμες θερμίδες για την ενέργειά σας.

Ορισμένοι ξηροί καρποί θεωρούνται πιο υγιεινοί από άλλους για την υγεία της καρδιάς. Επιλέξτε ανάλατα, ξηρά καβουρδισμένα καρύδια, αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia ή φουντούκια.

3. Σπόροι

Ομοίως με τους ξηρούς καρπούς, οι σπόροι παρέχουν επίσης υγιή λίπη, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Συγκεκριμένα, η Bowring προτείνει κολοκυθόσπορους και ηλιόσπορους, οι οποίοι, όπως λέει, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειάς σας.

Επίσης, στους σπόρους chia, για παράδειγμα, θα λάβετε δύο γραμμάρια πρωτεΐνης, τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών και 78 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου. Μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος έχει δύο γραμμάρια πρωτεΐνης και τρία γραμμάρια φυτικών ινών.

4. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας.
Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Exercise Science επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας κατά την προπόνηση, να μειώσει την κόπωση των σκελετικών μυών και να βελτιώσει την απόδοση του τρεξίματος στον διάδρομο.

Διαβάστε επίσης

Οι 11 αλλαγές που θα δείτε στο σώμα, εάν σταματήσετε τη ζάχαρη

Ο καλοκαιρινός εφιάλτης επιστρέφει – Εμφανίστηκαν μέδουσες στη Ρόδο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.