5 τροφές που καλό είναι να μην βάζετε στο μπλέντερ

Αν αγοράζετε μπλέντερ πιο συχνά, γιατί χαλάνε εύκολα, μπορεί το πρόβλημα να είναι στις τροφές και όχι στις συσκευές.

Κάποιες τροφές δεν προορίζονται για το μπλέντερ, επειδή καταστρέφουν με τον καιρό τις λεπίδες και τη συσκευή.

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε σε ένα μπλέντερ, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Συγκεκριμένα, αποφύγετε τη χρήση του μπλέντερ σε αυτές τις τροφές:

Ζεστό Φαγητό

Έχετε διαβάσει ότι για να φτιάξετε μία βελουτέ σούπα, μπορείτε να ρίξετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μετά το μαγείρεμα. Κι όμως: Τα καυτά υλικά μπορεί να καταστρέψουν τη συσκευή. Περιμένετε να κρυώσει το φαγητό ή χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα.

Κόκκοι καφέ
Τεχνικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ ως μύλο καφέ, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η ανάμειξη χοντρών κόκκων καφέ θα θαμπώσει τις λεπίδες του μπλέντερ. Παράλληλα, δεν πρόεκιται ποτέ να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Πάγος
Κι όμως, ο πάγος στο μπλέντερ, μπορεί να βλάψει τη συσκευή και να θαμπώσει τις λεπίδες. Τι γίνεται όμως με την προσθήκη πάγου σε smoothies; Αυτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα, καθώς τα άλλα συστατικά θα βοηθήσουν στη διάσπαση του πάγου—απλώς φροντίστε να μην υπερφορτώσετε το μπλέντερ!

Αποξηραμένα φρούτα
Όταν θέλετε να βάλετε φρούτα στο μπλέντερ, τα φρέσκα ή κατεψυγμένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων για μια σάλτσα ή μαρινάδα δεν είναι καλή ιδέα. Η σκληρή υφή των αποξηραμένων φρούτων σε συνδυασμό με το κολλώδες εσωτερικό τους μπορεί να επηρεάσει τη συσκευή.

Αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί
Ολόκληροι οι ξηροί καρποί μπορούν να βλάψουν το μπλέντερ. Όταν φτιάχνετε π.χ. γάλα με ξηρούς καρπούς, το κλειδί είναι να μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς σε νερό για να μαλακώσουν πριν τους ανακατέψετε. Αν χρειάζεστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή κάσιους για σαλάτες ή επιδόρπια, το καλύτερο είναι να τους χοντροκόψετε με ένα μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης

Ευθυμία Μπάσδρα (Ευγενίδειο): Με λυπεί ότι στις μέρες μας το μοντέλο Barbie βρίσκεται πάλι σε άνθηση

Ψηφιοποίηση Αρχείων Υγείας: Μπήκαν οι υπογραφές για το έργο των €117 εκατ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.