Τελικά η μπύρα οδηγεί σε μπυροκοιλιά;

Η μπύρα ή τα αλκοολούχα ποτά φταίνε τελικά για την λεγόμενη μπυροκοιλιά που έχετε αρχίσει να βλέπετε στο σώμα σας;

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση μπύρας συμβάλλει ειδικά στην αύξηση βάρους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, γνωστή και ως μπυροκοιλιά ή μπάκα. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι η μπύρα και άλλα είδη αλκοόλ παίζουν ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους γενικά – και δεν χρειάζεται να είστε συχνός πότης για να δείτε να αυξάνονται τα κιλά.

Η κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων – είτε από αλκοόλ, ζαχαρούχα τρόφιμα ή απλά πολλά επιπλέον τρόφιμα – μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον λίπος στην κοιλιά. Και επειδή ένα μέσο κουτάκι μπύρας σας δίνει περισσότερες από 150 θερμίδες, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αυξηθούν οι θερμίδες και η κοιλιά.

Το αλκοόλ διεγείρει επίσης την όρεξη, οπότε τρώτε περισσότερο και για να το συνοδεύσετε μπορεί να κάνετε λιγότερο υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Επιπρόσθετα, το αλκοόλ παρεμποδίζει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος. Το συκώτι παίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, ώστε το σώμα να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει — αλλά αν του δοθεί η επιλογή, το συκώτι θα κάψει πρώτα το αλκοόλ και μετά το λίπος.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι η περιοχή της κοιλιάς, όταν μιλάμε για το εντοπισμένο κοιλιακό λίπος, δηλαδή την μπυροκοιλιά, είναι πολύ σφιχτή.

Ένα άτομο με πολύ σφιχτή μπυροκοιλιά διατρέχει ακόμη υψηλότερο κίνδυνο για προβλήματα υγείας, επειδή συνήθως προκαλείται από υψηλή συσσώρευση σπλαχνικού λίπους. Αυτό το λίπος βρίσκεται στα ίδια τα όργανα και ανάμεσα στα όργανα μέσα στην κοιλιακή περιοχή.

Το σπλαχνικό λίπος καθώς συσσωρεύεται, σπρώχνει το κοιλιακό τοίχωμα προς τα έξω, έχοντας αυτή την στρογγυλή φουσκωμένη κοιλιά. Το ίδιο το κοιλιακό τοίχωμα είναι κατασκευασμένο από μυς και σκληρούς ινώδεις ιστούς, γεγονός που το καθιστά πολύ σταθερό. Αυτό οδηγεί σε μια κοιλιά που είναι πιο σκληρή.

Πώς να απαλλαγείτε από την μπυροκοιλιά

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, καθώς η απώλεια βάρους απαιτεί συνεχή προσοχή με μια ισορροπημένη διατροφή και κατάλληλες μερίδες, σε συνδυασμό με τακτική σωματική δραστηριότητα.

Υπάρχουν όμως κάποια συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε:

  • Light μπύρα: Προτιμήστε μία μπύρα με λιγότερες θερμίδες. Η μη αλκοολούχα μπύρα και τα μοκτέιλ μπορούν επίσης να είναι μια καλή επιλογή.
  • Βρείτε το σωστό συνδυασμό φυσικής κατάστασης: Για να χάσετε λίπος στην κοιλιά, η απώλεια βάρους είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζετε με προγράμματα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.
  • Μειώστε ή ακόμα αν μπορείτε κόψτε εντελώς το αλκοόλ: Εάν παλεύετε με τον εθισμό, υπάρχουν πολλά προγράμματα βοήθειας και υποστήριξης και πράγματι είναι εφικτό να σταματήσετε.

Το καλό νέο είναι ότι το σπλαχνικό λίπος μπορεί να διασπαστεί πιο γρήγορα από τα άλλα είδη σωματικού λίπους. Αυτό σημαίνει ότι όταν το βάρος αρχίσει να φεύγει, θα παρατηρήσετε ότι εξαφανίζεται πρώτα από την κοιλιά και τη μέση.

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 700 εκατ. εξοικονόμησε για το 2023 η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων

Πώς διατηρείται καλύτερα το ψωμί; Εντός ή εκτός ψυγείου;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.