Ελαιόλαδο: Ποια είναι η θέση του στη δίαιτα

Το ελαιόλαδο έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στις κουζίνες ανά τον κόσμο ως πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής. Το ελαιόλαδο είναι το συνιστώμενο από τους διατροφολόγους μαγειρικό λάδι αφού είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά και σε αντίθεση με άλλα μαγειρικά έλαια, προσφέρει μια ποικιλία μικροθρεπτικών συστατικών όπως κάλιο και βιταμίνη Κ.

Το ελαιόλαδο έχει χαρακτηριστεί ως «υγρός χρυσός» αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς μπορούμε εύκολα να πάρουμε κιλά και να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας, αναφέρει η διατροφολόγος, Lauren Winstead.

Τα οφέλη

Το ελαιόλαδο, έχει πολλά οφέλη, από την ανακούφιση από το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα, την υποστήριξη της υγιούς πέψης, την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, την καταπολέμηση της φλεγμονής, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της μνήμης μέχρι την υποστήριξη της υγείας των μαλλιών και του δέρματος, ακόμη και τη «θεραπεία» του hangover.

Οι μέτριες ποσότητες ελαιολάδου ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μόνο καλό φαίνεται να κάνει.

Προσοχή στην κατανάλωσή

Η χωρίς έλεγχο κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία στην ενεργειακή πρόσληψη, προκαλώντας αύξηση βάρους με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται, λέει η Winstead. Μία κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 119 θερμίδες και 13,5 γραμμάρια λιπαρά. Αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, συνεπώς η κατανάλωσή του και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Είναι σημαντικό να συζητάμε πάντα με το διατροφολόγο μας που γνωρίζει με ακρίβεια και μπορεί να μας καθοδηγήσει κατάλληλα όσον αφορά την πρόσληψή του, αναφέρει  η Winstead.

Διαβάστε επίσης 

Σαρακοστιανά: Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά τους

Σοτάρισμα: Πώς να τσιγαρίζετε τα πάντα, όπως ένας σεφ

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.