Πονάει το στομάχι μετά το φαγητό; Δοκιμάστε αυτές τις τροφές

Σε όλους έχει τύχει όταν τρώμε τα αγαπημένα μας φαγητά να καταλήγουμε να τρώμε υπερβολικά και μετά το φαγητό να πονάει το στομάχι μας.

Το αίσθημα βάρους, τα αέρια και το φούσκωμα μπορεί να αργήσουν να εξαφανιστούν και το στομάχι να πονάει και να διαμαρτύρεται με αυτό τον τρόπο για το φαγητό.

Πονάει το στομάχι μετά το φαγητό; Δοκιμάστε αυτές τις τροφές

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να καταναλώνετε ορισμένα συστατικά ή τροφές για να μην πονάει το στομάχι μετά το φαγητό; Πρόκειται κυρίως για αντιφλεγμονώδεις τροφές, όπως:

1. Τζίντζερ
Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, το τζίντζερ βοηθά την πέψη. Η κατανάλωση τζίντζερ είτε ως τσάι είτε φρεσκοτριμμένο στα γεύματα βοηθά στην τόνωση της παραγωγής σάλιου και καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, μειώνοντας το φούσκωμα και τη ναυτία.

2. Γιαούρτι
Πλούσιο σε προβιοτικά, το γιαούρτι είναι μια φυσική πηγή ευεργετικών βακτηρίων για την υγεία του εντέρου. Το απλό, χωρίς ζάχαρη γιαούρτι με ζωντανές καλλιέργειες είναι το καλύτερο γι αυτό τον λόγο. Τα προβιοτικά στο γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των υγιών βακτηρίων στο έντερο, βοηθώντας την πέψη.

3. Παπάγια
Αυτό το τροπικό φρούτο έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στη διευκόλυνση της πέψης. Η κατανάλωση παπάγιας μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φουσκώματος και της δυσπεψίας. Επιπλέον, η παπάγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

4. Μέντα
Η μέντα είναι φυσική θεραπεία για τη δυσπεψία και τη δυσφορία του γαστρεντερικού συστήματος. Η κατανάλωση τσαγιού μέντας ή η κατανάλωση φρέσκων φύλλων μέντας μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του πεπτικού συστήματος, μειώνοντας τα αέρια και το φούσκωμα.

5. Δημητριακά ολικής αλέσεως
Η προσθήκη δημητριακών ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, η κινόα και η βρώμη στα γεύματα παρέχει μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη. Οι φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στα κόπρανα, διευκολύνοντας τη διέλευση μέσω του πεπτικού σωλήνα και αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης

Μελέτη: Τα γονίδια των γονιών ευθύνονται για την παχυσαρκία των παιδιών

Το ρόφημα που «λιώνει» το επικίνδυνο σπλαχνικό λίπος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.