Αβοκάντο: Πότε πρέπει να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο;

Όταν αγοράζετε ένα αβοκάντο, μπορεί να είναι ήδη ώριμο, σχεδόν ώριμο ή σκληρό και καθόλου ώριμο. Το αν πρέπει να βάλετε στο ψυγείο αυτό το αβοκάντο εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι. Σύμφωνα με την διαιτολόγο και πρέσβειρα του Fresh Avocados, Amanda Izquierdo, MPH, RD, LDN, ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε τα αβοκάντο σας εξαρτάται από την ωρίμανση τους. «Τα αβοκάντο έχουν στην πραγματικότητα τέσσερα στάδια ωρίμανσης: δεν είναι ώριμα ή σφιχτά, σχεδόν ώριμα ή σπάνε, ώριμα και έτοιμα για κατανάλωση και υπερώριμα», εξηγεί. “Αυτό διευκολύνει την αποθήκευση, επειδή μπορείτε να τα αγοράσετε σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης για να λάβετε υπόψη πότε και πώς θα τα χρησιμοποιήσετε”.

Πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο

Η Izquierdo, λέει ότι τα σφιχτά, άκοπα αβοκάντο μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες και τα ώριμα, άκοπα, μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. «Θα συνεχίσουν να ωριμάζουν στο ψυγείο, αλλά με πιο αργό ρυθμό από τη θερμοκρασία δωματίου», προσθέτει. «Όταν το βγάλετε  από το ψυγείο, φροντίστε να το φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ή δύο μέρες ή μέχρι να ωριμάσει».

Εάν τα αποθηκεύετε σας εκτός ψυγείου, έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα. «Οι ζεστές, ξηρές συνθήκες άνω των 25 βαθμών δεν είναι ιδανικές για φρέσκα αβοκάντο», εξηγεί η Christina Ward, διευθύντρια εμπορικών σημάτων προϊόντων για το Westfalia Fruit, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αβοκάντο στον κόσμο. «Και είναι καλύτερο να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως». Λέει ότι ένα άλλο όχι είναι να τα αποθηκεύετε δίπλα σε άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο (όπως μπανάνες και μήλα), εκτός αν θέλετε να ωριμάσουν.

Πρέπει να αποθηκεύετε τα αβοκάντο με νερό στο ψυγείο;

Αυτή η συμβουλή αποθήκευσης κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι, αλλά κατέληξε πολύ καλή για να είναι αληθινή. «Είδα αυτή την τάση του TikTok πέρυσι και το δοκίμασα», θυμάται η Izquierdo, «αλλά διάβασα ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ασφαλές γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση». Οι ερευνητές του FDA διαπίστωσαν ότι η διατήρηση του αβοκάντο στο νερό επέτρεψε στη Listeria monocytogenes να διαπεράσει τον σαρκώδη πολτό κάτω από το δέρμα – και το πλύσιμό τους δεν θα βοηθήσει σε αυτό το σημείο.

Διαβάστε επίσης

Μπορείτε να παίρνετε τις βιταμίνες με άδειο στομάχι;

Αναψυκτικά: Πώς επηρεάζουν καρδιά, νεφρά και εγκέφαλο

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.