Tρως στο γραφείο; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς

Το να τρως το μεσημεριανό σου γεύμα στο γραφείο να είναι κάτι κοινό, ωστόσο, όσοι το κάνουν, μάλλον θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν. Και αυτό, διότι, εκτός από τα κιλά που προσθέτει, προκαλεί και προβλήματα υγείας.

Δύο ειδικοί εξηγούν στη New York Post, τους λόγους που δεν θα πρέπει να τρως στο γραφείο

Μειώνεται η παραγωγικότητά σου

Η έλλειψη ενός ουσιαστικού διαλείμματος οδηγεί σε εξάντληση, στρες και λιγότερη πνευματική διαύγεια, αναφέρει η Sarah Heckler, MS, RD, a licensed dietitian with Anne Till Nutrition Group in Raleigh, North Carolina. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σε ενημερώσουμε ότι σε πρόσφατη έρευνα, το 48% των εργαζομένων δήλωσαν ότι έχουν “μεγαλύτερη διαύγεια” όταν κάνουν διάλειμμα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται ότι η παράλειψη των μεσημεριανών διαλειμμάτων τούς εξοικονομεί χρόνο, η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η συνήθεια μειώνει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα. Το 78% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έκθεση λέει ότι το μεσημεριανό διάλειμμα βελτίωσε την απόδοση της εργασίας του.

Έχεις κακή πέψη

Στη σημερινή κουλτούρα, όπου οι γρήγοροι ρυθμοί εργασίας επικρατούν σχεδόν σε κάθε εργασιακό χώρο, πολλά άτομα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, πιστεύουν ότι το να τρώνε στο γραφείο τους είναι μια στρατηγική εξοικονόμησης χρόνου για να διασφαλίσουν την έγκαιρη αναχώρηση από το γραφείο. Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν χωνεύεις καλά το φαγητό που καταναλώνεις εν ώρα εργασίας, υπάρχει εξήγηση! Όσοι καταναλώνουν τροφή μπροστά από τον υπολογιστή τους, τρώνε γρήγορα, χωρίς επίγνωση, με κακή μάσηση και επομένως κακή πέψη.

Η βιαστική κατανάλωση έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν στο στομάχι, μεγαλύτερα σωματίδια τροφής καθιστώντας πιο δύσκολο για το πεπτικό σύστημα να τα διασπάσει και να απορροφήσει αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά, αναφέρει η κλινική διαιτολόγος, Diane Swint.

Κινδυνεύει η υγεία σου

Γνώριζες ότι το μέσο γραφείο φιλοξενεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια βακτήρια; Αυτό είναι 400 φορές περισσότερο από ότι υπάρχουν σε ένα κάθισμα τουαλέτας. Τα βακτήρια μεταφέρονται από τα χέρια στα πόμολα της πόρτας, στην κουπαστή της σκάλας, στα κουμπιά του ασανσέρ, στο πόμολο του ψυγείου και του φούρνου μικροκυμάτων και στις βρύσες της κουζίνας και από εκεί ταξιδεύουν μαζί σου στο γραφείο σου. Αν τρως πάνω στο γραφείο, ψίχουλα και λαδιές –ακόμα και αν είναι μικροσκοπικά– προσελκύουν ακόμη περισσότερα βακτήρια.

Επιστήμονες συνέλεξαν με μπατονέτες διάφορα στοιχεία στα γραφεία και βρήκαν ότι ο μεγαλύτερος αριθμός βακτηρίων βρίσκεται σε πληκτρολόγια υπολογιστών, ποντίκια υπολογιστών και ακουστικά τηλεφώνου, και περιέργως τα περισσότερα από αυτά σε διαχωριστικά πάνελ γραφείου.

Διαβάστε επίσης

Τρως γρήγορα; 3+1 λόγοι που πρέπει να το αλλάξεις

Ποιες τροφές, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, δεν πρέπει να τρως την επόμενη μέρα

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.