5 φυσικά αποχρεμπτικά για την ανακούφιση από τον επίμονο βήχα

Τα φυσικά αποχρεμπτικά όπως το μέλι και η μέντα μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον επίμονο βήχα, αλλά χρειάζεται προσοχή.

Ο επίμονος βήχας που δεν υποχωρεί, εξουθενώνει και ταλαιπωρεί. Αν και ο βήχας είναι ο τρόπος του οργανισμού για να εκτονώσει μία παθολογική κατάσταση, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε σε φάρμακα, σιρόπια και παστίλιες.

Τα φυσικά αποχρεμπτικά είναι ένας τρόπος για να διαλυθεί η βλέννα που προσπαθεί ο οργανισμός να διώξει μέσω του βήχα.

Τι είναι το αποχρεμπτικό;

Το αποχρεμπτικό είναι μια ουσία που διευκολύνει την παραγωγή βήχα. Λειτουργεί ως διεγερτικό που προάγει τον βήχα. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν δρα ως κατασταλτικό του βήχα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ή καταστάσεις, όπου η παραγωγή βήχα καταστέλλεται λόγω ασθένειας, το αποχρεμπτικό δρα ως σημαντικό όχημα για να καθαρίσει τη βλέννα από τον αεραγωγό. Ωστόσο, εάν έχετε βήχα λόγω μόλυνσης από κάποιο μικρόβιο, αυτή η μόλυνση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα φυσικό αποχρεμπτικό.

Φυσικά αποχρεμπτικά για τον επίμονο βήχα

1. Υγρασία

Ο ζεστός υγρός αέρας, βοηθάει πολύ στη χαλάρωση της βλέννας. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ωραίο ζεστό μπάνιο αν έχετε βήχα. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και υγραντήρες.

2. Μέλι

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ Journals υποδηλώνει ότι το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση του βήχα. Έτσι, βοηθά στη μείωση του βήχα, αλλά δεν τον θεραπεύει εντελώς.

3. Μέντα

Η μέντα περιέχει μενθόλη, μια ένωση που είναι ένα κοινό συστατικό στις σταγόνες για τον βήχα. Η μενθόλη δίνει μία αίσθηση δροσιάς και χαλαρώνει τους μυς των αεραγωγών σας, όπως αναφέρεται σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Canadian Respiratory Journal.

4. Φύλλα κισσού

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports υποστηρίζει ότι τα φύλλα κισσού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμέτωπιση του βήχα, ρευστοποιώντας τη βλέννα.

5. Νερό

Η αύξηση της πρόσληψης υγρών βοηθά το σώμα να λειτουργεί καλύτερα συνολικά. Ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα μπορεί επίσης να κάνει το κόλπο. Αλλά μείνετε μακριά από ποτά με βάση την καφεΐνη και το αλκοόλ. Το νερό είναι το ισχυρότερο φυσικό αποχρεμπτικό.

Διαβάστε επίσης

Σημαντική ανακάλυψη για τον ερυθηματώδη λύκο, μπορεί να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων

Ο μεσογειακός χυμός που θωρακίζει την καρδιά και βοηθά το έντερο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.