Τα αμύγδαλα μειώνουν τις ρυτίδες – Εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες

Τα αμύγδαλα μπορεί να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι καθώς βελτιώνουν τις ρυτίδες και κάνουν το δέρμα πιο νεανικό.

Mια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να κάνει αυτό που υπόσχονται πανάκριβα προϊόντα ομορφιάς.

Η ερευνητική ομάδα από το University of California, το Southern Illinois University και το California Northstate University μελέτησε 56 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες επιρρεπείς σε σημάδια γήρανσης του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και της ανομοιόμορφης μελάγχρωσης. Σε μια περίοδο μελέτης 24 εβδομάδων, οι μισές γυναίκες έλαβαν οδηγίες να καταναλώνουν το 20% των θερμίδων τους σε αμύγδαλα, ενώ οι υπόλοιπες μισές έτρωγαν ένα σνακ που να ταιριάζει σε θερμίδες με διαφορετικό διατροφικό προφίλ.

Τα αμύγδαλα μειώνουν τις ρυτίδες

Μετά από 16 εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση σοβαρότητα των ρυτίδων μειώθηκε κατά 15% στην ομάδα των γυναικών που έτρωγαν αμύγδαλα, σε σύγκριση με την ομάδα εναλλακτικών σνακ. Την 24η εβδομάδα, τα αποτελέσματα παρέμειναν σταθερά, με συνολική μείωση 16% στις ρυτίδες. Η ομάδα σημείωσε επίσης ότι κατά την ίδια περίοδο μελέτης, η ένταση της χρωστικής του προσώπου μειώθηκε κατά 20% στην ομάδα των γυναικών που κατανάλωναν αμύγδαλα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι όταν τρώτε αμύγδαλα ως μέρος της κανονικής διατροφής σας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να παρατηρήσετε πιο νεανικό δέρμα. Πρώτα και κύρια, τα αμύγδαλα περιέχουν άλφα-τοκοφερόλη, μια μορφή βιταμίνης Ε με αντιοξειδωτικές και φωτοπροστατευτικές λειτουργίες, ειδικά έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας τύπου Α που εμπλέκεται στην ανάπτυξη ρυτίδων και ανομοιομορφίας του χρώματος του δέρματος.

Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά στα αμύγδαλα είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το οξειδωτικό στρες και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής, τα οποία και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση του δέρματός σας.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι το pH του δέρματος και γιατί έχει σημασία

Εμμηνόπαυση: Έξι στις 10 γυναίκες πιστεύουν πως έχει αντίκτυπο στην εργασία τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.