ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σνακ λόγω υψηλού επιπέδου καψαϊκίνης

Μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για την ανάκληση από την παραγωγό εταιρεία, ένα σνακ το οποίο διακινείται και στην ελληνική αγορά, καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης.

Το σνακ στο οποίο αναφέρεται ο ΕΦΕΤ έχει εμπορική ονομασία «Hot Chip Challenge», πωλείται σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας και παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».

Πηγή φωτό ΕΦΕΤ
Πηγή φωτό ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει την άμεση ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Τα υψηλά επίπεδο καψαϊκίνης μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ανακαλούνται αποξηραμένα βερύκοκα

Παράλληλα, ο  Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος επισήμου ελέγχου έτους 2023, για τον έλεγχο προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε διάφορα είδη τροφίμων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250γρ, με αριθμό παρτίδας 02-251 και ανάλωση έως: 18/08/2024, που συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΚΑΡΠΟΣ» Σιδηρόπουλος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε., με έδρα τη Λυδία Ν. Καβάλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν, εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚO – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης 

Ανακαλούνται μπισκότα με βρώμη και χαρούπι από τον ΕΦΕΤ

Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή και δείτε το σώμα σας να αλλάζει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.