Τροφές, που πρέπει να αποφύγετε, αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα

Αν έχετε αποφασίσει να κόψετε το κάπνισμα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι ο οργανισμός σας έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό των μη καπνιστών, αλλά και διαφορετικό ρυθμό μεταβολισμού, που επηρεάζεται κυρίως από τη νικοτίνη.

Τροφές, που πρέπει να τις αποφύγετε, αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα

Ο λόγος για τα πικάντικα φαγητά, τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, τα τηγανητά καθώς και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο που θα πρέπει να θεωρούνται απαγορευτικά.

«Είναι βασικό να έχετε επίγνωση της διατροφής σας, καθώς τα πικάντικα και τα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη, μπορούν να προκαλέσουν λαχτάρα για νικοτίνη», λέει ο κλινικός διατροφολόγος, Denis Faye, MS. «Επιπλέον, σημειώνει, αν επιλέξετε υπερβολικά ζαχαρούχα τρόφιμα όταν κόβετε το κάπνισμα, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε εθισμό στη ζάχαρη ως υποκατάστατο της νικοτίνης».

«Τα τηγανητά φαγητά πρέπει επίσης να αποφεύγονται, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην περίσσεια λίπους στην κοιλιά και να προσθέσουν πίεση στο διάφραγμα. Για όποιον βρίσκεται στη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος, αυτή η αυξημένη πίεση μπορεί να επιδεινώσει τις αναπνευστικές δυσκολίες και να κάνει το ταξίδι πιο δύσκολο».

«Η υπερκατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού στο σώμα, δημιουργώντας πρόσθετο βάρος. Αυτό μπορεί επίσης να περιορίσει την αναπνοή και να κάνει πιο δύσκολη την τήρηση των στόχων σας». Και έπειτα, υπάρχει και ο καφές.

«Ο καφές λειτουργεί ως έναυσμα για το κάπνισμα νικοτίνης, επειδή η καφεΐνη ενισχύει τις διεγερτικές επιδράσεις του τσιγάρου, δημιουργώντας μια έξαψη», προειδοποίησε ο ειδικός.

«Ο συνδυασμός καφέ και τσιγάρου γίνεται συχνά μια συνήθης και ενισχυτική ρουτίνα, ενισχύοντας τη συσχέτιση μεταξύ των δύο, καθιστώντας δύσκολη την προσπάθεια όσων προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα».

Φαγητό και κάπνισμα

Η λαχτάρα για φαγητό είναι μόνο μία από τις γνωστές παρενέργειες που βιώνουν οι άνθρωποι που κόβουν το τσιγάρο – οι εναλλαγές της διάθεσης, η συμφόρηση και ο βήχας και η αϋπνία μπορεί επίσης να είναι προβλήματα. «Για όσους δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις παρενέργειες, κάντε ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό, κάντε περισσότερο γυμναστική, ώστε να έχετε μια υγιή διέξοδο», καταλήγει ο Faye.

Διαβάστε επίσης 

Κάπνισμα: Πώς επηρεάζει την υγεία μας και πόσο επιβλαβές είναι

Οι αλλεργίες σε τρόφιμα αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την καρδιά, όπως το κάπνισμα και ο διαβήτης

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.